Всеукраїнський урок єдності з медіаграмотності подивилися 100 тисяч глядачів

Всеукраїнський урок єдності з медіаграмотності подивилися 100 тисяч глядачів

17:05,
10 Жовтня 2023
1775

Всеукраїнський урок єдності з медіаграмотності подивилися 100 тисяч глядачів

17:05,
10 Жовтня 2023
1775
Всеукраїнський урок єдності з медіаграмотності подивилися 100 тисяч глядачів
Всеукраїнський урок єдності з медіаграмотності подивилися 100 тисяч глядачів
У день проведення уроку власний рівень медіаграмотності протестувало 185 тисяч осіб.

Всеукраїнський урок єдності з медіаграмотності «Як не вестися на маніпуляції та залишатися згуртованими» в день його проведення, 6 жовтня, одночасно переглядали 70 тисяч користувачів під час трансляції на платформі «Ютуб» і 30 тисяч глядачів у телеефірі «Суспільного Культура». Про це повідомив організатор уроку, національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр».

За інформацією «Фільтра», у день проведення всеукраїнського уроку єдності 185 тисяч осіб перейшли на сайт «Фільтра», щоб пройти тест на перевірку власного рівня медіаграмотності та ознайомитися з освітніми матеріалами для її розвитку.

Медійне охоплення теми всеукраїнського уроку єдності з медіаграмотності склало майже 600 тисяч контактів з аудиторією. Тож загалом Всеукраїнський урок єдності охопив майже мільйон українців.

«Ми були дуже раді бачити, як багато з вас дивилися урок класами та школами. Тішимося, що за одним переглядом на YouTube часто стояло кілька десятків людей. Вас було так багато, що наш сайт був перевантажений», ― зазначили у «Фільтрі».

За задумом організаторів, цей інтерактивний урок був присвячений розвитку медіаграмотності як основи нашої єдності. Довкола цього, а також довкола того, що загрожує згуртованості громадян України в умовах війни, були складені завдання.

Своїми враженнями від участі в ньому із Суспільним поділилися працівники та учні Терешківського ліцею на Полтавщині.

«Навчали дітей розрізняти, як відбувається маніпуляція через інтернет-джерела, щоб вони не вірили усьому, що бачать, що читають, на що намагаються звернути їхню увагу, щоб вони аналізували ту інформацію, яку отримують», ― повідомила шкільна психологиня Лілія Цюпа.

Учениця Терешківського ліцею Іванна Маркітан розповіла: «Мені сподобалась подача матеріалу, як на мене, дуже легкий у сприйнятті дітьми. Також мені сподобалося, як роз’яснили поняття "бот" і "троль", і я зрозуміла, що це зовсім різні поняття».

Директорка ліцею Лариса Шевченко зазначила, що одночасно з підняттям рівня медіаграмотності школярів необхідно залучати до цього і їхніх батьків.

«Для учнів 10–11, 9 класів це вже знайомий матеріал. Для 5–8 класів було більше нової інформації. Деякий матеріал, зокрема, для 5–6 класів був важкуватий, бо вони не мають грамотності інформаційної. Таких би більше заходів для батьків на їхніх підприємствах. Бо чи вдома вони передивляться, чи ні — хто знає? От організувати б їх, як нас (освітян. — Ред.) на 30 хвилин, щоб вони подивилися і розуміли кібербезпеку», — сказала вона.

Зазначимо, у п’ятницю, 13 жовтня, о 9:30 відбудеться повтор уроку, тож усі охочі зможуть переглянути його на телеканалі «Суспільне Культура» або на ютуб-каналі Першого.

Власний рівень медіаграмотності можна перевірити за посиланням.

Уточнимо, що всеукраїнський урок єдності з медіаграмотності проводиться вдруге. Його організував національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» у партнерстві з Міністерством освіти і науки, Міністерством культури та інформаційної політики, ПРООН та Суспільним мовником.

На фото: Всеукраїнський урок єдності з медіаграмотності 

Фото: «Фільтр» / фейсбук

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду