Для дорослих розробили два онлайн-курси «Медіаграмотний спротив»

Для дорослих розробили два онлайн-курси «Медіаграмотний спротив»

15:20,
11 Квітня 2023
1716

Для дорослих розробили два онлайн-курси «Медіаграмотний спротив»

15:20,
11 Квітня 2023
1716
Для дорослих розробили два онлайн-курси «Медіаграмотний спротив»
Для дорослих розробили два онлайн-курси «Медіаграмотний спротив»
Навчання допоможе збагатити знання з української мови та медіаграмотністі для побудови ефективних діалогів.

Для усіх, хто прагне посилити навички спілкування українською мовою, навчитися толерантно та аргументовано відстоювати свою позицію у діалогах, маючи достатній рівень інфомедійної грамотності запустили два онлайн-курси «Медіаграмотний спротив». Їх розробили фахівці Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) та Асоціації інноваційної та цифрової освіти.

«Запрошуємо до інтерактивного й цікавого навчання освітян та освітянок, держслужбовців та держслужбовиць, студентів та студенток, журналістів та журналісток, громадських діячів та діячок, та всіх активних громадян і громадянок України», — зазначили автори курсів.

Навчання допоможе зрозуміти принципи побудови публічної комунікації; розвинути навики толерантності до поглядів, суджень, гендерних особливостей співрозмовників; розвинути вміння якісно обгрунтовувати власну позицію; розпізнавати прояви мікроагресії у мовленні та запобігати їм.

Зареєструватися на курс «Медіаграмотний спротив: будуємо аргументовані діалоги» можна за посиланням.

Курс «Медіаграмотний спротив: спілкуємося на рівних» доступний за посиланням.

Після проходження кожного курсу можна отримати сертифікат підвищення кваліфікації – за проходження одного курсу нараховується 15 годин або 0.5 кредита ЄКТС, а за обидва — 30 годин або 1 кредит ЄКТС.

Зазначимо, онлайн-курси «Медіаграмотний спротив» розроблені в межах проєкту IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», який спрямований на зміцнення навичок критичного сприйняття інформації серед освітян, службовців, студентства та учнівства для боротьби з дезінформацією та пропагандою та формування попиту на якісну інформацію, що особливо актуально у зв’язку із повномасштабним вторгненням Російської Федерації на територію України.

Зазначимо, щоб зорієнтуватися, які онлайн-ресурси допоможуть у вивченні української мови, читайте статтю MediaSapiens «Язык vs мова. Які ресурси допоможуть перейти на українську».

Фото: irexinukraine / facebook, Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду