Meta заборонить заклики до смерті Путіна та Лукашенка

Meta заборонить заклики до смерті Путіна та Лукашенка

17:07,
14 Березня 2022
1987

Meta заборонить заклики до смерті Путіна та Лукашенка

17:07,
14 Березня 2022
1987
Meta заборонить заклики до смерті Путіна та Лукашенка
Meta заборонить заклики до смерті Путіна та Лукашенка
Автори:
Meta: Ми не будемо заохочувати й терпіти заклики до насильства проти росіян загалом.

Meta змінює правила модерування контенту і забороняє бажати смерті очільникам держав, зокрема президенту Росії Володимиру Путіну і самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на лист президента відділу зовнішніх зв’язків Meta Ніка Клегга. 

«Ми звужуємо фокус, щоби прояснити в наших вказівках модераторам, що ми не будемо заохочувати й терпіти заклики до насильства проти росіян загалом. Ми також не дозволяємо заклики до вбивства очільника держави... Це важкі рішення. Ситуація в Україні стрімко змінюється. Ми намагаємось думати про наслідки, і ми постійно переглядаємо наші правила з огляду на те, як розгортаються події», – говориться у листі.

Раніше Reuters повідомляла, що Meta тимчасово дозволить користувачам соцмереж Facebook та Instagram у деяких країнах закликати до насильства проти росіян і російських військових через вторгнення в Україну.  

Крім того, Україні, Росії та Польщі було тимчасово дозволено публікувати пости із закликом до смерті президента Росії Володимира Путіна або самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.  

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ й тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, убивають та грабують цивільне населення. Гаазький трибунал уже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
20:01 / 14.03.2022
Так, дійсно, ситуація в Україні стрімко змінюється. Чим менше уцілілих будинків залишається в наших містах, тим страшнішої смерті ми бажаємо всім росіянам.По моєму все логічно.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду