Головний інженер Meta залишає посаду

Головний інженер Meta залишає посаду

12:03,
10 Червня 2022
2089

Головний інженер Meta залишає посаду

12:03,
10 Червня 2022
2089
Головний інженер Meta залишає посаду
Головний інженер Meta залишає посаду
Автори:
Це вже третє звільнення в керівництві Meta за останній час.

Девід Мортенсон, головний інженер компанії Meta, відповідальний за центри обробки даних та основну інфраструктуру, залишає посаду. Про це пише The Verge.

Мортенсон пропрацював у Meta 11 років на різних керівних посадах і обійняв найвищий пост близько двох років тому. Він контролював «команди, відповідальні за розробку та експлуатацію апаратного забезпечення, мережі програмного забезпечення та центрів обробки даних, на яких працюють усі Meta-сервіси». Девід Мортенсон залишає свою посаду, але каже, що наразі не йде з Meta. На посаді його замінить Сантош Джанардхан, віцепрезидент з інфраструктури Meta.   

Раніше з Meta пішли головна операційна директорка Шеріл Сендберґ та віцепрезидент відділу штучного інтелекту Джером Пезенті. Сендберґ була головною операційною директоркою компанії протягом 14 років. Посаду Сендберґ обійме директор із розвитку Meta Хав'єр Оліван, який працює в компанії з 2007 року. 

У 2014 році головна операційна директорка компанії Facebook Шеріл Сендберґ стала головною героїнею книги коміксів Female Force: Sheryl Sandberg. Ця книга розповідає про кар’єру топменеджерки, першої в історії Facebook членкині Ради директорів. У 2020 році вона увійшла до рейтингу журналу Forbes 100 найвпливовіших жінок світу з 30 країн світу.

Сендберґ вважали «обличчям Facebook». Вона часто виступала від імені компанії під час скандалів. Наприклад, у 2018 році у скандалі щодо Cambridge Analytica. Того ж року вона свідчила в Конгресі щодо ролі Facebook у втручанні Росії у президентські вибори 2016 року.

У березні 2018 року світ дізнався про найбільший в історії соцмережі злив даних користувачів. Компанія Cambridge Analytica незаконно зібрала дані 87 млн ​​користувачів Facebook, передавши їх потім третім особам. Серед цих людей, ймовірно, були і ті, хто був пов'язаний із передвиборчим штабом президента США Дональда Трампа. Його штаб звинувачували у використанні особистих даних юзерів для політичної реклами.

За даними ICO, Cambridge Analytica також передала третім особам дані близько мільйона британських користувачів. Під час розгляду справ Марк Цукерберг двічі виступав на слуханнях у Конгресі США.

Влітку 2019-го Facebook домовився про виплату в США штрафу в розмірі 5 мільярдів доларів. Цей штраф став рекордним серед тих, які коли-небудь накладалися на компанію за порушення правил зберігання особистої інформації користувачів. Facebook погодився виплатити Британії штраф у справі з Cambridge Analytica на суму близько 580 тисяч євро.

Фото: Meta 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду