Доходи Meta впали вперше в історії

Доходи Meta впали вперше в історії

10:38,
28 Липня 2022
2347

Доходи Meta впали вперше в історії

10:38,
28 Липня 2022
2347
Доходи Meta впали вперше в історії
Доходи Meta впали вперше в історії
Компанія пояснює свої фінансові втрати падінням курсу євро.

Вперше з моменту виходу на біржу у 2007 році Meta повідомила про зниження квартального доходу за рік. Про це повідомляє TechCrunch. Дохід компанії склав 28,82 мільярда доларів, що на 1% менше у порівнянні з 29,07 мільярдами доларів у другому кварталі 2021 року.

В компанії вважають, що падіння стало наслідком коливань курсу валюти. «Тенденції валютних курсів мали значний вплив у другому кварталі, зокрема знецінення євро щодо долара. За умов стабільного курсу валюти ми побачили би зростання доходу на 3% за рік», — заявила головна операційна директорка Шеріл Сендберг.

Падіння доходу відбулось на тлі безпрецедентних змін, що зараз відбуваються у Facebook та Instagram. Обидві соцмережі змінюють алгоритм, щоб бути схожими на TikTok. Ці зміни нещадно розкритикували користувачі, що може призвести до подальших фінансових проблем. Але генеральний директор Meta Марк Цукерберг заявив, що компанія не має наміру зупинятися.

«Зараз наш штучний інтелект рекомендує близько 15% контенту в стрічці у Facebook і трохи більше у стрічці Instagram від людей, груп або облікових записів, на які ви не підписані. Ми очікуємо, що до кінця наступного року ці показники зростуть більш ніж удвічі», — сказав він.

Ще одне джерело витрат для компанії Meta — створення віртуальної реальності. «Очевидно, що це коштуватиме нам дуже дорого протягом наступних кількох років. Але оскільки метавсесвіт стає все важливішим у кожній частині нашого життя, від наших соціальних платформ до розваг, роботи, освіти та комерції, я впевнений, що воно того варте», — запевнив Цукерберг.

За словами генерального директора Meta, ці витрати «закладають основу для великого 2030 року». Саме на цей рік Цукерберг прогнозує глобальні зміни для людства.

Meta — не перша компанія, що оголосила про падіння квартальних доходів. Нагадаємо, нещодавно Twitter повідомив про великі збитки попри зростання своєї авдиторії

Фото: The Verge

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду