Прогноз Financial Times: Соцмережа X може збанкрутувати у 2024 році

Прогноз Financial Times: Соцмережа X може збанкрутувати у 2024 році

19:00,
1 Січня 2024
1984

Прогноз Financial Times: Соцмережа X може збанкрутувати у 2024 році

19:00,
1 Січня 2024
1984
Прогноз Financial Times: Соцмережа X може збанкрутувати у 2024 році
Прогноз Financial Times: Соцмережа X може збанкрутувати у 2024 році
На думку експертів видання, платформу може спіткати така доля через невдалі спроби створити нові джерела доходу та втрату реклами.

Соцмережа Х може цьогоріч збанкрутувати через невдалі спроби створити нові джерела доходу та втрату великих рекламодавців. Такий прогноз опублікувало видання Financial Times, передає «Бабель».

Як зазначили експерти FT, власник соцмережі Ілон Маск часто залякує банкрутством задля мотивації, як-от у випадку з компаніями Tesla і SpaceX. Проте наразі існує велика ймовірність того, що платформа Х таки справді розориться.

«Після нещодавніх емоційних заяв проти рекламодавців Маск може виявитися достатньо нерозважливим, щоб подумати, ніби він зможе провести компанію через банкрутство і все одно залишитися на вершині», — додали у Financial Times.

Натомість генеральна директорка Х Лінда Яккаріно на конференції Vox Media Code Conference у вересні заявляла, що компанія може стати прибутковою на початку 2024 року, оскільки «докладає зусиль для повернення рекламодавців на платформу». Однак уже в листопаді з платформи Х, навпаки, відбувся відтік рекламодавців після того, як її власник Ілон Маск підтримав антисемітське висловлювання одного з користувачів.

Бізнесмен назвав «фактичною правдою» допис про те, що єврейські спільноти нібито «поширюють ненависть до білих людей». Після заяви некомерційної організації Media Matters for America про те, що реклама великих компаній в X розміщувалася поруч з повідомленнями пронацистського характеру, почався їх відтік. Першими відмовилися від реклами в соцмережі X компанії Apple, IBM, Warner Bros., Walt Disney, Paramount і Sony Pictures.

За даними оглядачів Reuters, великі американські компанії, серед яких Walt Disney та Comcast, збільшили рекламні витрати в інстаграмі після того, як призупинили рекламні кампанії в соцмережі X.  

Раніше агентство Bloomberg із посиланням на ознайомлені джерела повідомило, що соцмережа X у 2023 році не досягне цілей по доходах від реклами: компанія заробить приблизно 2,5 млрд доларів, що значно менше у порівнянні з попередніми роками.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду