В Україні розроблять стратегію правового регулювання ШІ

В Україні розроблять стратегію правового регулювання ШІ

10:50,
3 Серпня 2023
1557

В Україні розроблять стратегію правового регулювання ШІ

10:50,
3 Серпня 2023
1557
В Україні розроблять стратегію правового регулювання ШІ
В Україні розроблять стратегію правового регулювання ШІ
В Україні розроблять нормативне поле, яке уможливить прихід на ринок міжнародних компаній, що займаються штучним інтелектом.

В Україні розроблять стратегію правового регулювання штучного інтелекту. Про це повідомив віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров за підсумками стратегічної сесії за участю експертів, урядовців, народних депутатів і юристів, що стала початком роботи над створенням нормативного поля для ШІ.

«Ми повинні не відставати від всього світу, а очолити тренд ШІ. Розуміти, що відбувається, швидко реагувати та мати власну стратегію. Неможливо говорити про цифрову державу, якщо ми не формуємо прогресивну політику в напрямі штучного інтелекту та адженду для світу», — написав Федоров у своєму телеграм-каналі.

За його словами, використання ШІ в Україні заплановано в різних сферах. Зокрема, Мінцифри розробляє віртуального помічника в «Дії», завдання якого — швидко знаходити відповіді на запитання користувачів. Крім того, ШІ допомагатиме Держстату обробляти й аналізувати дані, додав очільник Мінцифри.

Окремо Федоров відзначив користь ШІ у військових технологіях. За його словами, штучний інтелект допомагає фіксувати переміщення техніки та особового складу ворога, збивати ракети, ефективніше наводити на цілі БПЛА тощо.

«Створюємо умови, щоб топові міжнародні компанії, які займаються штучним інтелектом, приходили на український ринок», — додав Федоров.

Нагадаємо, опитування, проведене Центром Разумкова у червні 2023 року на замовлення видання ZN.ua, засвідчило, що 34% українців не знають, що таке штучний інтелект. У цій категорії — здебільшого люди віком старше 50 років, серед людей віком 20–39 років таких 20%. 24% опитаних вважають, що добре знають, про що йдеться. Ще 42% мають приблизне уявлення про цю технологію.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду