Чатбот Bard від Google доступний українською мовою

Чатбот Bard від Google доступний українською мовою

11:27,
13 Липня 2023
5555

Чатбот Bard від Google доступний українською мовою

11:27,
13 Липня 2023
5555
Чатбот Bard від Google доступний українською мовою
Чатбот Bard від Google доступний українською мовою
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав не боятися тестувати нову технологію.

В Україні відсьогодні доступний чатбот на основі штучного інтелекту Bard від компанії Google. Запитання можна формулювати українською мовою. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Штучний інтелект — це тренд, який необхідно опанувати кожному. Він уже став частиною нашого життя, тому потрібно знати його можливості. Розуміти, які завдання можна делегувати ШІ та як автоматизувати певні процеси, — написав він. — Можна ігнорувати штучний інтелект або боятися його. Але краще в ньому розібратися, щоб стати професійнішим та успішнішим».

У Мінцифри повідомили, що чатбот Bard допомагає отримувати чіткі відповіді на запитання користувача на основі зібраної найбільш відповідної інформації з інтернету і в такий спосіб економити час на її пошук.

Серед корисних функцій чатбота:

  • текстове та голосове відтворення відповідей;
  • збереження історій розмов з можливістю впорядковувати їх;
  • можливість експортувати код Python у Replit та Colab.

Протестувати Bard можна за посиланням.

Нагадаємо, опитування, проведене Центром Разумкова у червні 2023 року на замовлення видання ZN.ua, засвідчило, що 34% українців не знають, що таке штучний інтелект. У цій категорії — здебільшого люди віком старше 50 років, серед людей віком 20–39 років таких 20%. 24% опитаних вважають, що добре знають, про що йдеться. Ще 42% мають приблизне уявлення про цю технологію.

Фото: Михайло Федоров / фейсбук

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду