Застосунок Promova для вивчення іноземних мов упровадив режим для людей з дислексією

Застосунок Promova для вивчення іноземних мов упровадив режим для людей з дислексією

13:10,
4 Жовтня 2023
1810

Застосунок Promova для вивчення іноземних мов упровадив режим для людей з дислексією

13:10,
4 Жовтня 2023
1810
Застосунок Promova для вивчення іноземних мов упровадив режим для людей з дислексією
Застосунок Promova для вивчення іноземних мов упровадив режим для людей з дислексією
У «Режимі дислексії» використано спеціалізований шрифт Dysfont.

В український застосунок для вивчення мов Promova додали Dyslexia Mode(«Режим дислексії»), що має полегшити людям із розладом читання опанування нових мов, повідомило видання TechCrunch.

Хоча у світі є доволі багато застосунків, що розв’язують навчальні проблеми, з якими стикаються люди з дислексією (орфографія, фонетика, структура речень), Promova став першим застосунком з вивчення мов, де цей підхід упроваджено комплексно і представлено в якості окремого навчального режиму.

У «Режимі дислексії» Promova використовується спеціалізований шрифт Dysfont, щоб зменшити труднощі у вивченні мов для людей з дислексією. Наприклад, Dysfont полегшує розрізнення найпоширеніших перевертань літер: p, q, b і d. Він також змінює великі та малі літери так, щоб вони виглядали максимально схожими. Крім того, новий режим зменшує яскравість кольорів та пропонує мультисенсорні методи навчання.

Шрифт Dysfont розробив дизайнер Мартін Пісний, якому діагностували дислексію у віці семи років.

«На жаль, люди з дислексією завжди відставали у вивченні мов, тому що цей процес для нас дуже виснажливий, — зазначив Мартін Пісний — І, на жаль, незважаючи на свою популярність, платформи для вивчення мов не пристосовані для людей з дислексією… Я вдячний Promova за те, що вона стала першою компанією у світі, яка впровадила цей шрифт. Разом ми можемо допомогти людям з дислексією успішно вивчати іноземні мови».

«Від 10% до 20% людей у всьому світі страждають на дислексію. 60–80% із них мають мовні труднощі у навчанні: прочитання та засвоєння слів, письмових та усних, для них є трудомістким процесом, а також процес вираження. Їм потрібні спеціальні системи для обробки інформації, поповнення словникового запасу й застосування граматичних правил», — пояснила доктор Ребекка Манніс, засновниця навчального центру Ivy Prep.

Нова функція доступна на платформі безкоштовно. Режим для користувачів з дислексією в можна ввімкнути в налаштуваннях свого профілю. Новацію приурочили до Всесвітнього дня поширення інформації про дислексію, який щороку відзначають 6 жовтня.

Застосунок Promova був запущений у 2019 році. Платформа пропонує вивчення дев’яти мов: англійської, іспанської, арабської, китайської, французької, німецької, італійської, корейської та української. На сьогодні у Promova вже є понад 11 мільйонів користувачів.

Нагадаємо, у Львові розробили гайд про те, як готувати новини та оголошення для людей з порушеннями зору.

На фото: «Режим дислексії» в застосунку для вивчення мов Promova

Фото: Promova

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду