Українці отримали платформу для безплатного вивчення польської мови за програмою Lingva Polska

Українці отримали платформу для безплатного вивчення польської мови за програмою Lingva Polska

13:54,
8 Січня 2024
6836

Українці отримали платформу для безплатного вивчення польської мови за програмою Lingva Polska

13:54,
8 Січня 2024
6836
Українці отримали платформу для безплатного вивчення польської мови за програмою Lingva Polska
Українці отримали платформу для безплатного вивчення польської мови за програмою Lingva Polska
Автори:
Навчання відбувається на основі реалістичних діалогів, озвучених носіями мови. У процес також включений принцип гейміфікації, завдяки якому учень змагається із собою на швидкість та правильність виконання вправ.

Щоб допомогти українцям, які бажають опанувати польську мову, Асоціація інноваційної та цифрової освіти розробила систему її вивчення Lingva Polska. 

Про це «Детектор медіа» повідомили автори проєкту пресрелізом.

Програма отримала відповідний гриф Міністерства освіти і науки України, який дозволяє використовувати її в навчальному процесі. Це важливо з огляду на те, що в Україні, за даними Міносвіти, польську мову вивчають майже 90 000 учнів, вона посідає четверте місце серед усіх іноземних мов, які викладають у школах. 

Програма Lingva Polska складається з:

  • 30 модулів по п’ять уроків;
  • понад 10 тис. вправ на рівнях А1 та А2;
  • тематичних діалогів та 50–70 завдань до кожного уроку для засвоєння матеріалу. 

Навчання відбувається на реалістичних діалогах, озвучених носіями мови.

Крім того, в процес включений принцип гейміфікації, завдяки якому учень змагається із собою на швидкість та правильність виконання вправ. Програма в цілому направлена на розвиток мовної інтуїції, що дозволяє будувати речення так, як це роблять носії мови. Додатково в інтерфейс системи включена спеціальна віртуальна клавіатура з літерами польського алфавіту, яких немає на звичайних клавіатурах комп'ютерів.

Зареєструватися може кожен охочий за цим посиланням.

Для зручності команда проєкту створила коротке навчальне відео, яке допоможе швидко розпочати навчання:

«Програма Lingva Polska містить в собі весь наш позитивний багаторічний досвід навчання іноземних мов українців. Користувачі проходять велику кількість різноманітних вправ та засвоюють понад 10 000 фраз, які зможуть вільно використовувати під час спілкування. Ми дуже ретельно підходили до створення цього продукту, тому пропрацьовувався кожний елемент системи: це і авторські візуалізації до навчального контенту, і діалоги, озвученні носіями мови   професійними дикторами тощо. Наразі вже доступні найпопулярніші рівні А1 та А2», — розповіла виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти, координаторка мережі Українських освітніх хабів Марія Богуслав.

Відомий психолінгвіст та поліглот Віталій Зубков, який є автором методики Lingva Polska, пояснив: «Існує хибна думка, що для вільного володіння іноземною мовою потрібно знати багато слів та використовувати їх згідно з правилами. Але жоден носій жодної мови у світі так не робить. Завдяки нашій програмі користувач вивчає польську мову, як рідну, і отримує впевненість у тому, що він може розуміти та говорити польською мовою. Програма закохує користувача у власну здатність спілкуватись польською мовою вже з перших уроків, коли навчання стає не складною рутиною, а цікавою пригодою».

Проєкт Lingva Polska був реалізований за фінансової підтримки Deloitte Poland Foundation.

Платформа Lingva Polska є частиною ширшого соціального проєкту Lingva Skills з вивчення іноземних мов, який був створений Асоціацією інноваційної та цифрової освіти спільно з Міністерством освіти та науки України у 2016 році. Спочатку на платформі були доступні безплатні курси для вивчення англійської та німецької мов, а відтепер — польської.

У 2022 році платформу Lingva Skills занесли до Книги рекордів України як «наймасовіший освітній онлайн-проєкт України соціального спрямування». За шість років функціонування порталу користувачі виконали понад 180 мільйонів вправ.

Як повідомлялось раніше, іноземці по всьому світу вивчають українську в Duolingo, щоб виявити солідарність. 37% нових учнів Duolingo, які вивчають українську мову, роблять це для спілкування.

Читайте також:

Фото: freepik

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду