Запустили платформу Empower для підтримки вивчення англійської мови в українських університетах

Запустили платформу Empower для підтримки вивчення англійської мови в українських університетах

12:53,
6 Листопада 2023
2074

Запустили платформу Empower для підтримки вивчення англійської мови в українських університетах

12:53,
6 Листопада 2023
2074
Запустили платформу Empower для підтримки вивчення англійської мови в українських університетах
Запустили платформу Empower для підтримки вивчення англійської мови в українських університетах
Платформа, розроблена Кембриджським університетом, пропонує доступ до курсів вивчення англійської мови студентами від рівня A1 до C1 під керівництвом викладача.

Онлайн-платформа Кембриджського університету Empower для вивчення англійської мови стала доступною для українських університетів. Це — частина підтримки Кембриджу, яку він надає від початку російського повномасштабного вторгнення. Водночас, Empower — один з перших сервісів, представлених у межах національного проєкту Future Perfect, що має на меті популяризувати вивчення англійської мови. Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

Платформа Empower не призначена для самостійного вивчення мови — вона пропонує навчальні курси, які потребують викладача чи вчителя для опанування мови. Для реєстрації на платформі заклад освіти має подати заявку на приєднання через форму.

«Безоплатний доступ для українських університетів та мовних провайдерів відкритий незалежно від їхньої форми власності. Платформа містить навчальні курси Cambridge Empower від A1 до C1 — загальний курс англійської мови для дорослих та старших підлітків, що поєднує матеріали для роботи в класі та персоналізовану онлайн-практику. Для викладачів та вчителів Cambridge English Power пропонує гнучку методологію роботи в класі: вона акцентує на практичних навичках та потребує активного залучення студентів», — зазначено у повідомленні.

За словами заступника ректора Кембриджського університету, професора Камаля Муніра, Кембриджський університет почав розробляти платформу Empower в межах пакету освітньої підтримки Help for Ukraine після того, як український уряд звернувся із запитом про підтримку вивчення англійської мови. Завдяки командним зусиллям запустити її вдалося за лічені місяці.

«Ми враховували потреби конкретних аудиторій та складні обставини, у яких зараз перебувають українці. У розробці дуже допомогли технічні навички академічних команд університету, а також знання й досвід колег з Cambridge University Press & Assessment. Спільними зусиллями вони за кілька місяців розробили платформу, на запуск якої за звичайних умов потрібні роки», — повідомив Камаль Мунір.

Навчальні курси Cambridge Empower відрізняються від традиційних українських програм та підручників для вивчення англійської мови. Вони насамперед орієнтовані на формування продуктивних практичних навичок — письма та говоріння. Тому викладачам чи вчителям, які планують перейти на викладання за кембриджськими курсами на платформі, доцільно пройти підвищення кваліфікації, розраховане на викладання на базі навчальних матеріалів Cambridge, порекомендували в МОН.

Нагадаємо, в Україні стартував національний проєкт із популяризації вивчення англійської мови Future Perfect, що в подальшому має на меті офіційно зробити її мовою міжнародного спілкування  у країні.

За даними Мінцифри, програма Future Perfect передбачає продукти та сервіси, що допоможуть вивчити англійську, перші з них — платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova. Платформа для вивчення мов з персоналізованим підходом Promova пропонує українцям Premium-доступ до всіх мовних курсів на три роки.

На фото — користувачка онлайн-платформи  Empower

Фото: МОН

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду