У застосунку BetterMe розробили програму тренувань для людей з ампутаціями

У застосунку BetterMe розробили програму тренувань для людей з ампутаціями

14:35,
12 Вересня 2023
2157

У застосунку BetterMe розробили програму тренувань для людей з ампутаціями

14:35,
12 Вересня 2023
2157
У застосунку BetterMe розробили програму тренувань для людей з ампутаціями
У застосунку BetterMe розробили програму тренувань для людей з ампутаціями
Програми тренувань розробили сертифіковані фізіотерапевти.

Українська компанія BetterMe у співпраці з виробником біонічних протезів Esper Bionics та благодійним фондом Future For Ukraine розробили програму тренувань для людей з ампутаціями у застосунку BetterMe: Health Coaching.

Тренування для людей з ампутаціями від BetterMe це цифровий інструмент, створений сертифікованими фізіотерапевтами.

Програма передбачає тренування різної інтенсивності та тривалості для людей як з ампутацією верхньої, так і нижньої кінцівки.

Комплекс складається з відеовправ, що виконуються п’ятьма людьми з різними видами протезів. Це дає змогу детально продемонструвати особливості кожної групи вправ.

Програма тренувань зосереджується на чотирьох важливих аспектах:

  • зміцнення м’язів кукси та кора для нормалізації ходи;
  • підтримка рухливості суглобів та профілактика м’язової скутості за допомогою вправ на гнучкість;
  • підвищення витривалості за допомогою кардіотренувань;
  • сприяння розвитку стабільності за допомогою вправ на рівновагу.

Програма містить вправи до та після встановлення протеза.

Середня тривалість кожного тренування для людей з ампутацією нижньої кінцівки становить 25 хвилин, до програми входять різні види планки, вправи лежачи на спині, скручування та розтяжка з протезом.

Програму розробляв доктор фізичної терапії Фархад Остоварі, який є директором з лікування та протезування пацієнтів, які перенесли ампутацію, Центру ортопедії та протезування MCOP, офіційним партнером Міністерства оборони США з протезування військових.

«Регулярні тренування загалом покращують якість життя людей, які перенесли ампутацію. Моя програма тренувань для людей з ампутованими кінцівками допомагає зберегти гнучкість і запобігти скутості під час ходьби; елементи розтяжки зменшують м’язову напругу та підтримують рухливість суглобів. Крім того, регулярні фізичні вправи зменшують стрес, тривогу та депресію, які часто виникають у людей з ампутаціями», зазначив він.

Середня тривалість тренування для людей з ампутацією верхньої кінцівки — до 10 хвилин, до програми входять вправи на згинання та розгинання рук, розпрямлення ліктьових суглобів тощо.

«Ефективні фізичні вправи надзвичайно важливі для реабілітації людей з ампутованими кінцівками, підтримки загального здоров'я та розвитку рухливості. Ці вправи розроблені для того, щоб підготувати людей з ампутованими кінцівками до процесу протезування та допомогти їм відновити м'язову чутливість, координацію тощо. Крім того, люди, які вже користуються протезами, можуть виконувати ці вправи для підтримки м'язової активності», — зазначив автор програми, лікар-реабілітолог Данило Інтелегатор.

Крім того, можна виконувати окремі вправи з використанням додаткового обладнання, наприклад, гантелей або вагових пластин.

Уточнимо, з лютого 2022 року застосунок BetterMe: Health Coaching, який можна завантажити на iOS та Android, безкоштовний для українців. Загалом у світі мобільними застосунками BetterMe користується понад 150 мільйонів людей.

Нагадаємо, на Netflix вийшов серіал «Серце нескорених», присвячений Іграм нескорених — паралімпійським змаганням для військовослужбовців та ветеранів. П’ятисерійний документальний фільм розповідає про учасників цих змагань, серед яких є й українські військові: Юлія «Тайра» Паєвська та її донька Анна-Софія Пузанова.

Фото: BetterMe

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду