В Україні запускають проєкт з популяризації вивчення англійської мови Future Perfect

В Україні запускають проєкт з популяризації вивчення англійської мови Future Perfect

16:20,
1 Листопада 2023
4043

В Україні запускають проєкт з популяризації вивчення англійської мови Future Perfect

16:20,
1 Листопада 2023
4043
В Україні запускають проєкт з популяризації вивчення англійської мови Future Perfect
В Україні запускають проєкт з популяризації вивчення англійської мови Future Perfect
Уряд планує запустити доступну програму з вивчення англійської мови, відкриту для кожного.

В Україні запускають проєкт з популяризації вивчення англійської мови Future Perfect, щоб у подальшому офіційно зробити її мовою міжнародного спілкування. Ініціатором проєкту є президент Володимир Зеленський. Про це 1 листопада під час презентації оголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, вже зараз українці, які володіють англійською мовою, мають переваги на ринку праці, а це — вища зарплата, більше кар’єрних можливостей, вища конкурентність на міжнародному ринку.

«Все розпочинається з держслужбовців. Наразі в Україні володіння англійською мовою є обов'язковим лише для держслужбовців категорії "А". Але вимога часу — щоб усі керівники послуговувалися англійською на рівні не нижче B2. Від цього напряму залежить якість управління та успіх усіх реформ», — зазначив прем'єр.

Він повідомив, що уряд планує запустити доступну програму з вивчення англійської мови, відкриту для кожного.

«Уряд планує запустити всеосяжну і доступну програму з вивчення англійської мови. Відкриту для кожного, незалежно від фінансового стану чи від місця проживання. З індивідуальним підходом і відкритим доступом до освітніх ресурсів», сказав Денис Шмигаль.

Співкоординуватимуть мовну програму Міністерство цифрової трансформації, Міносвіти та Мінкультури.

За даними Мінцифри, програма Future Perfect передбачає продукти та сервіси, що допоможуть вивчити англійську, перші з них — платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova. Платформа для вивчення мов з персоналізованим підходом Promova пропонує українцям Premium-доступ до всіх мовних курсів на три роки. А онлайн-платформа для вивчення англійської Empower від Кембриджського університету доступна для українських викладачів та студентів.

До програми Future Perfect можуть долучатися бізнеси, організації та ініціативи, які допомагають українцям вивчати англійську мову. Детальніше дізнатися про мовну програму можна за посиланням.

Нагадаємо, 28 червня 2023 року президент Володимир Зеленський запропонував парламенту офіційно закріпити статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні.

Додамо, результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), оприлюднені в березні, свідчать, що 31,8% дорослих жителів України взагалі не володіють іноземними мовами на будь-якому рівні. Зокрема, 51% респондентів зазначили, що мають деякі знання англійської, але детальніший аналіз показує, що тільки 23% можуть читати, писати й спілкуватися цією мовою на побутовому і навіть на професійному рівнях.

На фото — прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Фото: Кабінет Міністрів України / фейсбук

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду