В Україні запустили портал вакансій для людей з інвалідністю

В Україні запустили портал вакансій для людей з інвалідністю

17:26,
17 Жовтня 2023
2659

В Україні запустили портал вакансій для людей з інвалідністю

17:26,
17 Жовтня 2023
2659
В Україні запустили портал вакансій для людей з інвалідністю
В Україні запустили портал вакансій для людей з інвалідністю
На платформі опублікували перші вакансії від провідних українських компаній.

В Україні запрацювала онлайн-платформа з працевлаштування «Працюй!» для людей з інвалідністю. Соціальний проєкт запустив благодійний фонд «Асоціація інклюзивної країни», реагуючи на динаміку інвалідизації людей у країні.

За статистикою, до початку повномасштабної війни в Україні жило 3 мільйони людей з інвалідністю. За інформацією джерел, у перший рік війни їх кількість зросла орієнтовно на 300 тисяч осіб. Наразі працевлаштованими є близько 400 тисяч людей з інвалідністю, тоді як на кінець 2021 року було 455 тисяч.

«Інвалідність не має бути перепоною у прагненні працювати та будувати кар’єру. Наріжним каменем діяльності нашої організації завжди було і є саме питання самореалізації, адже коли людина працює, вона живе. Я переконана, що політика рівності в сфері зайнятості є економічно вигідною нашій країні і дуже важливою для її європейського майбутнього. Тому вважаю, що питання працевлаштування в сфері захисту прав людей з інвалідністю має стати пріоритетним в процесі відбудови нашої країни», — зазначила президентка «Асоціація інклюзивної країни» Юлія Ресенчук.

Наразі на платформі опубліковано 16 вакансій від Lyft Ukraine, «ПриватБанк», «Київстар», Nestlé, агенцій Skillers, Happy Monday.

У суботу, 21 жовтня, відбудеться онлайн-презентація можливостей платформи «Працюй активно та безбар’єрно» за участі представників бізнесу.

Нагадаємо, на платформі кар’єрного розвитку Career Hub стартував безоплатний освітній онлайн-курс «Фриланс для молоді з інвалідністю»  з опанування творчих професій. Він є третім, 52 учасники попереднього набору вже надають послуги на фрилансі.

Фото: онлайн-платформа з працевлаштування «Працюй!»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду