MEGOGO Audio запускає подкаст про історії українського дизайну

MEGOGO Audio запускає подкаст про історії українського дизайну

12:47,
27 Квітня 2023
1617

MEGOGO Audio запускає подкаст про історії українського дизайну

12:47,
27 Квітня 2023
1617
MEGOGO Audio запускає подкаст про історії українського дизайну
MEGOGO Audio запускає подкаст про історії українського дизайну
На слухачів чекає екскурс від козацького бароко до сучасності.

Український сервіс MEGOGO Audio запустив подкаст власного виробництва «Історії українського дизайну». У ньому йтиметься про український дизайн та людей, які зробили великий внесок у його розвиток, повідомили Mediasapiens у компанії.

Ведучим подкасту став дизайн-директор Spiilka design büro та артдиректор медіасервісу MEGOGO Володимир Смирнов.

«Всі теми, які ми висвітлюємо в подкасті, так чи інакше стосуються українського дизайну та еволюції української ідентичності в дизайні. Дуже цікаво, коли ти можеш провести уявну лінію від козацького бароко до сучасної "Дії" та дослідити масштабні українські проєкти, наприклад, гру "Козаки", яка вразила мене ще в дитинстві», — розповів він.

У першому епізоді «Історій українського дизайну» оповідається про життя і творчість українського художника-графіка, ілюстратора, автора перших українських державних знаків Георгія Нарбута.

Серед наступних тем: українська гельветика та продуктовий дизайн, військова айдентика та гра «Козаки», найбільший літак у світі — «Мрія» та дизайн ювелірних виробів. Також на слухачів чекатимуть історії життя та праці видатних діячів, зокрема Василя Кричевського, Володимира Побєдіна.

«Зосередитися на українському дизайні у цьому проєкті було органічним рішенням, бо на пошук звʼязків традиційного і сучасного є запит у нас самих. Я впевнена, що слухачі теж знайдуть для себе багато цікавого. Ми підготували цілий сезон оповідок про продуктовий, графічний, мілітарний дизайн і навіть про виробництво й тонкощі дизайну ювелірних прикрас. Команда подбала також про те, щоб формат кожного епізоду так чи інакше вирізнявся. Сподіваюся, що "Історії українського дизайну" стануть однією з цеглинок у промоції знань про речі, які нас оточують, і людей, котрі їх створюють», — розповіла продюсерка MEGOGO Audio Юлія Білоус.

Послухати подкаст «Історії українського дизайну» можна безкоштовно у мобільному додатку MEGOGO в розділі «Аудіо» на смартфонах на базі iOS та Android та в автомобілях з аудіосистемами Android Auto та Apple CarPlay. Проєкт також буде доступний на інших популярних подкаст-платформах.

Нагадаємо, The Ukrainians та IREX створили подкаст «Життя в серванті» про «радянщину» — рештки масової культури СРСР, які й досі залишилися в Україні.

Фото: MEGOGO

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду