Megogo запускає сервіс аудіокниг і подкастів. Як зароблятиме?

Megogo запускає сервіс аудіокниг і подкастів. Як зароблятиме?

16:09,
3 Грудня 2019
4620

Megogo запускає сервіс аудіокниг і подкастів. Як зароблятиме?

16:09,
3 Грудня 2019
4620
Megogo запускає сервіс аудіокниг і подкастів. Як зароблятиме?
Megogo запускає сервіс аудіокниг і подкастів. Як зароблятиме?
Розділ Megogo Audio доступний для передплатників Megogo тільки на мобільних пристроях. Компанія планує співпрацювати з подкастерами і виробляти аудіопродукт самостійно.

ОТТ-сервіс Megogo запустив новий напрямок звукового контенту — Megogo Audio. У сервісі будуть доступними аудіокниги і подкасти на різноманітну тематику, але там не буде музики. Про це під час зустрічі із журналістами оголосив Іван Шестаков, директор з маркетингу та стратегії компанії.

Контент на Megogo Audio можна буде прослуховувати тільки на мобільних пристроях. Але для його користування не будуть створювати нових мобільних додатків. У наявних додатках Megogo на платформі Android уже з’явився розділ «Аудіо». Для користувачів додатку на платформі IOS такий самий розділ з’явиться протягом місяця (компанія зазвичай запускає новий продукт поетапно). Зараз у сервісі є близько 800 книг, а протягом місяця їх кількість обіцяють збільшити до 4-5 тисяч.

Сервіс запустили, щоб користувачі проводили більше часу з Megogo і споживали більше його контенту. «Зараз тривалість перегляду відео на одного нашого підписника в середньому становить 480 годин на рік. Це приблизно дві години на день. Ми вважаємо, що цього недостатньо», — каже Іван Шестаков. Аудіоконтент має збільшити спонтанне і фонове користування сервісом.

Megogo також вирішив приділити більше уваги мобільним пристроям: їх кількісно більше, ніж телевізорів, вони доступні в кишені. Але мобільними пристроями для перегляду відео українці користуються не так часто. У смартфонах частіше споживають контент, який би дозволяв паралельно займатися чимось іще. Наприклад, слухати подкаст і паралельно мити посуд, або аудіокнигу в авто дорогою на роботу чи в поїзді.

«Аудіопродукт також сприятиме збільшенню цінності нашої підписки — в першу чергу це сервіс для підписників, у них віднині буде більше контенту», — пояснює пан Шестаков.

Буде кілька типів монетизації аудіопродукту, кажуть у компанії. По-перше, це передплата: користування сервісом буде включене в уже наявні підписки. Буде також поштучний продаж аудіокниг — переважно книг-новинок, які правовласники не віддають у підписку.

Певна частина контенту буде безкоштовною. Так, слухачам буде доступно близько 100 випусків безкоштовних подкастів. Вони поділені за тематиками, серед яких: історії про феномени, тренди, явища, процеси та розповіді із перших вуст про людей. Більшість випусків — власного виробництва. У наповненні сервісу подкастами будуть співпрацювати «з усіма можливими подкастерами, які тільки є на ринку», каже пан Шестаков. Будуть виробляти аудіоконтент і самі.

«Подкастів українською є всього кілька сотень, та й те— до їх якості є питання. Ми не хочемо, щоб ситуація була такою. Хочемо, щоб такого продукту було більше і вже домовляємося з кількома авторами про створення подкастів. Треба показати авторам, що створювати контент для диджитал-платформи — це теж вигідно. І, звісно, контент українською потрібен людям», — каже пан Шестаков.

За словами пана Шестакова, подкасти не розвиваються, тому що ніхто не розуміє, навіщо це робити і як на них заробити. «Чи не єдиний проєкт з подкастами на пострадянському просторі, який щось заробляє, — RadioArzamas у Росії. Вони зробили підписку на подкасти, але все одно це лише певна частина якогось іншого продукту. Ми хочемо спробувати зробити приблизно те саме. Хотілося б, аби подкастери перестали намагатися заробити на аудіоконтенті якісь копійки, умовні сто доларів за 4 тисячі переглядів. Натомість — щоб заробляли систематично й більше», —додає він.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
MYSMARTBAZAAR
08:49 / 16.01.2020
This post is very nice thanks for sharing its very good post website: http://mysmartbazaar.com/
MYSMARTBAZAAR
08:47 / 16.01.2020
This is my first comment here, so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your articles. Your blog provided us useful information. You have done an outstanding job Website: Best Laptop In India
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду