Для українців створили навчальний подкаст з авторського права

Для українців створили навчальний подкаст з авторського права

13:40,
28 Липня 2023
3364

Для українців створили навчальний подкаст з авторського права

13:40,
28 Липня 2023
3364
Для українців створили навчальний подкаст з авторського права
Для українців створили навчальний подкаст з авторського права
Курс «Основи авторського права в креативних індустріях» розрахований на практиків.

Платформа CASES за підтримки Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій запускає безкоштовний онлайн-курс про авторське право для фахівців креативної індустрії у форматі подкасту.

Курс розрахований на тих, хто створює об’єкти інтелектуальної власності, зокрема: керівників креативних бізнесів, дизайнерів, копірайтерів, митців, програмістів та інших спеціалістів.

З нього фахівці зможуть дізнатися: які права мають автори, як їх захищати, як не порушувати права інших представників ринку і що робити, коли стикаєтеся з плагіатом.

Курс складається з вісьми модулів, кожен з яких розкриває одне з питань великої теми про авторське право та інтелектуальну власність. Зокрема, в його межах експерти розкажуть про реєстрацію торговельних знаків, види ліцензій, особливості захисту програмного коду, а також авторські права на об’єкти, створені штучним інтелектом.

Співавторкою курсу стала адвокатка у справах захисту інтелектуальної власності Юлія Шаповалова. Усі матеріали були розроблені спільно з експертами Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій. Тож усі теми висвітлені відповідно до чинного законодавства. Водночас формат подачі інформації абсолютно доступний та позбавлений ускладнених термінів.

«Ми давно мріяли зробити курс про авторські права та інтелектуальну власність. Бо насправді це навіть дивно, як мало за нашим досвідом творці обізнані про те, які права мають і як захищати свою творчість. Але щоразу, коли починали роботу над проєктом, зупинялись через складність формату. Канонічні способи розповісти про авторські права завершувались нудними, часто складними для сприйняття уроками, які до того ж не давали практичних відповідей на конкретні питання. Які ви маєте права? Як захистити роман чи музичний трек? Що таке плагіат? Чи має дизайнер право публікувати роботу в портфоліо без погодження з клієнтом? Тож ми спробували зробити курс у співавторстві з юристами. Від себе — додали стиль Креативної Практики. Від Юлії та Офісу — максимальну компетентність в питанні. Бо хто може бути кращим рецензентом для курсу, ніж люди, що є авторами законів про авторські права, і юристи, що ведуть справи про захист та порушення цих прав», — розповів CEO CASES та редактор курсу Анатолій Попель.

Перший випуск курсу вже доступний для прослуховування. Зареєструватися на курс та докладно ознайомитися з програмою усіх випусків можна за посиланням.

Фото: Cases

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду