ЗМІ: Ілон Маск створив компанію у галузі штучного інтелекту

ЗМІ: Ілон Маск створив компанію у галузі штучного інтелекту

11:00,
15 Квітня 2023
1899

ЗМІ: Ілон Маск створив компанію у галузі штучного інтелекту

11:00,
15 Квітня 2023
1899
ЗМІ: Ілон Маск створив компанію у галузі штучного інтелекту
ЗМІ: Ілон Маск створив компанію у галузі штучного інтелекту
Згідно зі звітом Business Insider, Маск придбав тисячі графічних процесорів, необхідних для створення великої мовної моделі штучного інтелекту.

Американський бізнесмен Ілон Маск заснував компанію X.AI. Вона працюватиме у сфері штучного інтелекту та конкуруватиме з компанією OpenAI. Про це повідомило видання The Wall Street Journal.

За даними видання, компанія зареєстрована 9 березня цього року в Неваді. Її директором став сам Маск, а секретарем — директор сімейного офісу мільярдера Джаред Бірчалл.

Назва компанії збігається із брендом назви X Corp., присвоєної Twitter. Цей крок є частиною його планів створити «додаток для всього» під брендом X.

«Чутки про те, що Маск засновує компанію зі штучним інтелектом, ходять протягом кількох днів, а звіт Business Insider показав, що Маск придбав тисячі графічних процесорів, необхідних для створення великої мовної моделі — систем штучного інтелекту, здатних отримувати величезні обсяги контенту та створювати людські тексти чи реалістичні зображення», — написало видання.

Раніше дослідники штучного інтелекту та експерти в галузі, включаючи гендиректора компаній SpaceX і Twitter Ілона Маска, підписали відкритий лист, у якому закликали розробників призупинити роботу над широкомасштабними системами штучного інтелекту, посилаючись на побоювання щодо «значних ризиків для суспільства».

У листі зазначено, що лабораторії штучного інтелекту перебувають у «гонці, що виходить з-під контролю» щодо розробки та розгортання систем машинного навчання, «які ніхто — навіть їхні творці — не можуть зрозуміти, передбачити або надійно контролювати».

Фото: TED Conference / Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
08:45 / 16.04.2023
Підписувати листа про призупинення роботи над штучним інтелектом і одночасно закуповувати графічні процесори - це все, що треба знати про Маска.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду