Проєкт Starlink вийшов на беззбитковість

Проєкт Starlink вийшов на беззбитковість

10:10,
6 Листопада 2023
1311

Проєкт Starlink вийшов на беззбитковість

10:10,
6 Листопада 2023
1311
Проєкт Starlink вийшов на беззбитковість
Проєкт Starlink вийшов на беззбитковість
Starlink має більшість усіх активних супутників на навколоземній орбіті.

Проєкт Starlink, що належить аерокосмічній компанії SpaceX Ілона Маска, вийшов на беззбитковість. Про це американський мільярдер повідомив на своїй сторінці в соцмережі X.

«З радістю повідомляю, що Starlink від SpaceX досяг беззбиткового грошового потоку! Чудова робота чудової команди», — написав бізнесмен.

«Starlink також має більшість усіх активних супутників на навколоземній орбіті», — додав він.

При цьому мільярдер не пояснив, чи беззбитковість досягнута на операційній основі, чи протягом певного періоду.

«Starlink перебуває в центрі уваги з минулого року, оскільки допомагає забезпечити Україну супутниковим зв'язком, що є ключовим у її війні проти Росії.

Минулого місяця Маск заявив, що Starlink буде підтримувати зв'язок в Газі з "міжнародно визнаними гуманітарними організаціями" після того, як відключення телефонного та інтернет-зв'язку ізолювало людей у Секторі Гази від світу і один від одного», — повідомило Reuters.

Зазначено, що Маск прагнув створити підрозділ Starlink як важливе джерело доходу для фінансування більш капіталомістких проєктів SpaceX, таких як Starship наступного покоління — гігантська багаторазова ракета, яку компанія має намір доставити на Місяць для NASA протягом наступного десятиліття.

Торік дохід Starlink збільшився більш ніж у шість разів — до 1,4 млрд доларів, але не досягнув цілей, поставлених Маском, писала у вересні газета The Wall Street Journal з посиланням на відповідні документи.

На сьогодні SpaceX оцінюється приблизно в 150 мільярдів доларів і є однією з найдорожчих приватних компаній у світі.

Нагадаємо, у вересні CNN розповіло про уривок з нової біографії «Ілон Маск» авторства Волтера Айзексона, в якій ішлося про те, що  торік Маск таємно наказав своїм інженерам вимкнути мережу супутникового зв’язку Starlink поблизу кримського узбережжя, щоб перешкодити українській атаці на російський військово-морський флот.

Сам мільярдер після розголосу інформації про цей уривок з біографії заявив, що торік не давав указівок своїм фахівцям відімкнути супутникову мережу Starlink біля Криму, оскільки, за його твердженням, вона там узагалі не працювала.

На технологічній конференції «All-In Summit» Маск заявив, що не міг увімкнути Starlink через американські санкції проти Росії, запроваджені через анексію півострова. За словами бізнесмена, для підключення потрібен був дозвіл влади США, а отримати його нібито не було часу, оскільки прохання від української сторони надійшли «посеред ночі».

Пізніше в Пентагоні підтвердили укладення угоди з компанією Starlink мільярдера Ілона Маска для допомоги Україні.

На фото — базові антени Starlink для супутникового інтернету

Фото: SpaceX

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду