США та Британія шукають заміну GPS через агресію Росії

США та Британія шукають заміну GPS через агресію Росії

13:00,
26 Травня 2022
4187

США та Британія шукають заміну GPS через агресію Росії

13:00,
26 Травня 2022
4187
США та Британія шукають заміну GPS через агресію Росії
США та Британія шукають заміну GPS через агресію Росії
Автори:
Нині Росія у війні в Україні перевіряє свої засоби для глушіння сигналів GPS.

Видання The Times повідомило, що Велика Британія та США через агресію Росії шукають альтернативу навігаційній системі GPS, яка не буде залежати від супутникових даних. Про це пише Liga.net.

Нині Росія, серед іншого, використовує війну в Україні для перевірки своїх засобів для глушіння сигналів GPS. Заступник міністра оборони Великої Британії Джеремі Куїн зазначив, що уряд «має бути готовий» до загрози втручання у роботу супутників. Британське міністерство в справах бізнесу, енергетики та промислової стратегії також підтвердило інформацію про те, що наразі уряд країни шукає альтернативи GPS.

У Британії розглядають власну навігаційну систему OneWeb та американську NextNav. Як пише The Times, з NextNav вже ведуть переговори про розгортання у Лондоні та Манчестері системи навігації, яка використовує лише наземний сигнал.

«Ми співпрацюємо з федеральним урядом США, щоб спробувати створити систему, яка зможе замінити GPS через загрози з боку Росії й інших держав», — заявив керівник NextNav Ганеш Паттабіраман. За його словами, різке припинення роботи GPS може призвести до збоїв в енергетиці, мобільному звʼязку, роботі банків і використанні високоточних озброєнь.

Нагадаємо, на початку травня 2021 року у Держспецзв’язку повідомили, що хакери намагаються атакувати Starlink. Ще 27 лютого засновник компанії SpaceX Ілон Маск погодився надати Україні доступ до супутникового інтернету та активував сервіс Starlink в Україні, а 28 лютого в Україну доставили термінали глобальної супутникової системи Starlink. Маск також адаптував станції для супутникового інтернету Starlink до українських потреб: було оновлено програмне забезпечення для зниження споживання енергії та увімкнено мобільний роумінг. Тоді Ілон Маск попереджав, що станції Starlink можуть стати цілями російських військ. 

Фото: henry perks / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду