Лондон і Вашингтон «гратимуть» у кібервійну

Лондон і Вашингтон «гратимуть» у кібервійну

18:04,
16 Січня 2015
3243

Лондон і Вашингтон «гратимуть» у кібервійну

18:04,
16 Січня 2015
3243
Лондон і Вашингтон «гратимуть» у кібервійну
Лондон і Вашингтон «гратимуть» у кібервійну
Автори:
Велика Британія і США планують воєнну гру. У рамках нової спільної оборонної програми проти інтернет-злочинів вони здійснюватимуть кібератаки одна проти одної.

Як повідомляє BBC, «безпрецедентну» угоду між двома державами було оголошено під час переговорів у Вашингтоні британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона з президентом США Бараком Обамою».

Першу інсценовану акцію гри у кібервійну буде здійснено наприкінці цього року у фінансовому секторі. ЇЇ об’єктами стануть Банк Англії та комерційні фінансові установи, орієнтовані на лондонський Сіті і Уолл-стріт.

У подальшому гра буде спрямована «на перевірку критично важливих національних інфраструктур».

Агенти по обидві сторони Атлантики співпрацюватимуть і в кіберосередках.

Даунінг-стріт стверджує, що осередки, які пов'язують МІ-5 з ФБР, - перші, створені спільно з іншою державою. Це вписується у систему традиційних «особливих відносин» між Великою Британією і США.

Обопільні зусилля будуть спрямовані на поліпшення потоку інформації між обома країнами стосовно можливих погроз.

BBC пов’язує заплановані заходи з двома подіями у кіберсфері. Вони здійснюватимуться після вчиненого у листопаді минулого року хакерського зламу внутрішньої комп'ютерної системи  голлівудської кінокомпанії Sony Pictures Entertainment та нещодавнього проникнення в аккаунти у Twitter і You Tube Центрального командування (Centcom) Пентагону і розміщення повідомлень бойовиків «Ісламської держави в Іраку і Леванті» (ISIS).

Британський прем’єр-міністр назвав кібератаки «однією з великих сучасних загроз».

Президент США охарактеризував кіберзагрози як «настійну небезпеку, що зростає» і виклав пропозиції щодо законодавчих змін у цій сфері.

У рамках англо-американської домовленості асигнуватимуться кошти на тренування «наступного покоління кіберагентів».

2013 року, нагадує BBC, національний аудиторський офіс попереджав, що боротьбу зі злочинністю ускладнює нестача кваліфікованих кадрів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Девід Кемерон, bbc.com, скріншот
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду