Восени Росію відключать від авіаційної інформсистеми SITA

Восени Росію відключать від авіаційної інформсистеми SITA

17:05,
17 Серпня 2023
1468

Восени Росію відключать від авіаційної інформсистеми SITA

17:05,
17 Серпня 2023
1468
Восени Росію відключать від авіаційної інформсистеми SITA
Восени Росію відключать від авіаційної інформсистеми SITA
Авіакомпанії, що забезпечують авіасполучення через Росію, можуть зіткнутися з труднощами.

Авіакомпанії, що виконують рейси між Росією та іншими країнами, восени можуть зіткнутися з труднощами через вихід з російського ринку швейцарської компанії SITA, одного з найбільших світових IT-провайдерів в авіаційній галузі, повідомило російське РБК з посиланням на джерела в російських та іноземних авіакомпаніях.

SITA, що, зокрема, займається розробкою систем бронювання, електронних посадкових, багажних систем та різних інших авіаційних IT-послуг, заявила про намір залишити російський ринок ще в травні 2023 року.

Як стверджують джерела видання, до осені російські компанії відключать від телекомунікаційних каналів SITA, яку називають «авіаційним SWIFT» — найпоширенішим інструментом у світовій цивільній авіації для обміну інформацією, зокрема, між авіакомпаніями та аеропортами.

«Через відключення російські перевізники більше не зможуть передавати через шлюзи SITA дані про рейси, пасажирів і багаж в інформаційні системи міжнародних аеропортів», — заявив один зі співрозмовників видання.

Своєю чергою іноземні перевізники залишаться без каналу для обміну даними з інформаційними системами російських аеропортів.

«Проблема є, вона чутлива і, безумовно, вимагає вирішення», — додало джерело в іноземній авіакомпанії.

У російському мінтрансі заявили, що знають про проблему і планують забезпечити обмін інформацією між російською та міжнародними мережами «альтернативними каналами зв'язку».

Нагадаємо, у червні агентство Bloomberg повідомило, що пілоти авіакомпаній, які здійснюють цивільні польоти в Балтійському регіоні та над Фінляндією, змушені вдаватися до альтернативних методів навігації, бо в Росії активно глушать сигнали GPS після низки атак безпілотників на її території.

Фото: France OACI

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду