На окупованій Донеччині заблокували Facebook та Instagram. Омбудсман звернулася до ООН

На окупованій Донеччині заблокували Facebook та Instagram. Омбудсман звернулася до ООН

15:00,
12 Травня 2022
2238

На окупованій Донеччині заблокували Facebook та Instagram. Омбудсман звернулася до ООН

15:00,
12 Травня 2022
2238
На окупованій Донеччині заблокували Facebook та Instagram. Омбудсман звернулася до ООН
На окупованій Донеччині заблокували Facebook та Instagram. Омбудсман звернулася до ООН
Автори:
Денісова уточнили, що ці дії порушують Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод та Женевську конвенцію.

На окупованій території Донецької області заблокували доступ до соціальних мереж Facebook та Instagram. У зв’язку з цим Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до Комісії ООН з розслідування прав людини.

«Окупаційна адміністрація ОРДО заблокувала доступ місцевих мешканців до соціальних мереж Facebook та Instagram. Загарбники вважають, що компанія Meta дозволяє у своїх соцмережах заклики до насильства щодо російськомовних користувачів і тому становить загрозу для її мешканців. Відключення соціальних мереж призведе до значного ускладнення комунікації зі своїми рідними та близькими, а також суттєво обмежить можливість отримувати доступ до суспільно-важливої інформації від державних органів, насамперед про небезпеку для життя та здоров’я», — сказала вона.

Денісова уточнили, що ці дії порушують статті 8, 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та Женевську конвенцію 1949 року про захист цивільного населення під час війни. «Звертаюся до Комісії ООН з розслідування прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти порушень РФ прав людини в Україні», — додала омбудсман.

Нагадаємо, 4 березня Роскомнагляд прийняв рішення про повне блокування соціальної мережі Facebook на території Росії. Також Росія заблокувала соціальну мережу Twitter та почала блокувати відеохостинг YouTube. 6 березня китайська соцмережа TikTok тимчасово призупинила роботу в Росії через закон про позбавлення волі за «фейки про російську армію». Зайти в соцмережі можна за допомогою VPN або інших засобів, описаних у нашій публікації. 21 березня суд у Росії визнав Meta «екстремістською організацією» та заборонив Facebook та Instagram.  

Фото з фейсбук-сторінки Людмили Денісової

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ОЛЕНА
17:57 / 22.07.2022
Приходят страшные времена --времена 1937 года! Сейчас 21 век нас хотят вернуть в 19 век! лишить свой страны забрать государство забрать свободу информацию отключили Фейсбук Вайбер Ютуб Гугл а оккупированные территории сделать колонией России?
Ігор
15:46 / 12.05.2022
В нас лишаються заблокованими половина населення України (чоловіки), в тому числі тих, кому буде виповнюватись 18 - перспектива лишатись за залізною завісою невиїзних, багато років під військовою агресією Імперії. Навіть тоталітарне зло: Росія, Білорусь, Сирія, таких обмежень не має. Тільки ми. Поруч з такими зразками демократії, як КНДР та колишній СРСР. Буде кому працювати на реліктових підприємствах старих олігархів.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду