Росія почала блокувати Twitter

Росія почала блокувати Twitter

20:44,
1 Березня 2022
1384

Росія почала блокувати Twitter

20:44,
1 Березня 2022
1384
Росія почала блокувати Twitter
Росія почала блокувати Twitter
Автори:
Заявлена причина — «поширення недостовірної інформації» про військові дії в Україні.

Федеральна служба Росії з нагляду в сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) 28 лютого почала частково блокувати соціальну мережу Twitter через поширення інформацію про війну РФ проти України.

Роскомнагляд частково обмежує доступ до соцмережі через уповільнення трафіку. У російському відомстві кажуть, що знімуть обмеження з Twitter, якщо соцмережа вилучить нібито «недостовірну інформацію» про військові дії в Україні.

Як писав MediaSapiens, 26 лютого соціальна мережа Twitter заблокувала можливість реєструвати акаунти в Росії. Для користувачів з України та Росії соцмережа призупинили рекламу та деякі рекомендації щодо твітів від людей, на яких вони не підписані. Це зробили, щоб зменшити поширення образливого контенту. Водночас через Moments and Events у Twitter публікують інформацію, пов’язану з війною Росії проти України. 

Нагадаємо, Федеральна служба Росії з нагляду в сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) на вимогу Генеральної прокуратури РФ 25 лютого почала частково блокувати Facebook. Роскомнагляд каже, що частково обмежує доступ до соцмережі через уповільнення трафіку. Російська влада визнала Facebook нібито «причетним до порушення основних прав та свобод людини, а також прав та свобод громадян Росії» через рішення соцмережі обмежити акаунти чотирьох російських ЗМІ: телеканалу «Звезда», інформаційного агентства «РИА Новости», інтернет-порталів «Лента.ру» та «Газета.ру». Meta Platforms Inc, своєю чергою, заборонила російським державним ЗМІ розміщувати рекламу у Facebook та монетизувати контент на своїй платформі в будь-якій точці світу. Меtа також заблокувала на території України фейсбук пропагандиста Анатолія Шарія. У Facebook запустили для українців додаткову функцію, за допомогою якої можна закрити свої облікові записи — це має забезпечити додатковий рівень конфіденційності та безпеки. Водночас компанія відмовилася відключати соціальні мережі Facebook та Instagram у Росії. Через напад Росії на Україну Instagram почав маркувати акаунти та пости російських державних ЗМІ. Під акаунтами та постами російських державних ЗМІ  в соцмережі Instagram з’явився надпис «Це видання знаходиться під контролем держави Росія». Такі надписи з'явилися на сторінках ТАСС, РІА Новини, RT, Lenta.ru, Sputnik, «Вечірній Ургант» та інші.  Також Instagram припинив видавати ці акаунти в стрічки. Окрім цього, Google призупинив монетизацію деяких російських каналів на YouTube, зокрема, RT, та обмежив перегляд контенту каналів з РФ. 

Фото: Jeremy Bezanger / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду