Instagram розробив нові інструменти контролю для батьків

Instagram розробив нові інструменти контролю для батьків

15:01,
14 Червня 2022
2078

Instagram розробив нові інструменти контролю для батьків

15:01,
14 Червня 2022
2078
Instagram розробив нові інструменти контролю для батьків
Instagram розробив нові інструменти контролю для батьків
Батькам та опікунам соцмережа запропонувала додаткові можливості впливати на доступ дітей до віртуальної реальності та обмежувати у часі їх користування платформою.

Соціальна мережа Instagram 14 червня оголосила про впровадження нових інструментів та ресурсів, що призначені для підтримки батьків, опікунів та підлітків у використанні її технологій.

Зокрема, Instagram пропонує батьківській контроль для всіх гарнітур віртуальної реальності Quest. На батьківській інформаційній панелі вони зможуть:

  • Схвалити завантаження або придбання підлітком програми, яка за замовчуванням заблокована за віком дитини. Відтепер підлітки 13+ можуть надіслати запит «Попросити купити», який ініціює сповіщення для їх батьків. Після цього батьки можуть підтвердити або відхилити запит із мобільного додатка Oculus.
  • Заблокувати певні програми, які можуть бути невідповідними для підлітка. До програм, які можна заблокувати, належать веб-браузери та програми, доступні в Quest Store.
  • Переглянути всі програми, якими володіє дитина.
  • Отримати «Сповіщення про покупку», що проінформує їх про покупки підлітка  у віртуальній реальності.
  • Переглядати час використання гарнітури в мобільному додатку Oculus, щоб встановити, скільки часу дитина проводить у віртуальній реальності.
  • Переглядати список друзів Oculus для підлітків.
  • Блокувати Link і Air Link,  щоб заборонити підлітку отримати доступ до вмісту ПК на гарнітурі Quest.

Також Instagram батьки та опікуни тепер зможуть:

  • Надсилати запрошення дітям, щоб ініціювати інструменти контролю. Спочатку запрошення могли надсилати лише підлітки.
  • Встановлювати певний час протягом дня або тижня, коли вони хотіли б обмежити використання Instagram дітьми.
  • Переглядати більше інформації, коли їхній підліток повідомляє про обліковий запис або публікацію, зокрема про те, про кого було повідомлено та тип звіту.

Оновлення вже доступне у США. В червні ці інструменти почнуть запроваджуватися в інших країнах, зокрема у Великобританії, Японії, Австралії, Ірландії, Канаді, Франції та Німеччині, і планується запровадити у всьому світі до кінця року.

Нагадаємо, що раніше соціальна мережа Instagram розширила функцію регулювання чутливого контенту зі сторінки Explore на рекомендації, стрічку новин, пошук, сторінки хештегів, Reels тощо.

Фото: Meta

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду