У США суд відхилив позов Трампа про заборону Twitter

У США суд відхилив позов Трампа про заборону Twitter

10:55,
9 Травня 2022
2157

У США суд відхилив позов Трампа про заборону Twitter

10:55,
9 Травня 2022
2157
У США суд відхилив позов Трампа про заборону Twitter
У США суд відхилив позов Трампа про заборону Twitter
Автори:
У суді зазначили, що блокування експрезидента на платформі в 2021 році «виглядає цілком законним».

Окружний суд Каліфорнії відхилив позов колишнього президента США Дональда Трампа, який просив заборонити Twitter. Про це пише CNBC. 

Це рішення суду, зокрема, відкидає звинувачення Трампа, що Twitter «порушив Першу поправку. У суді зазначили, що блокування експрезидента на платформі в 2021 році «виглядає цілком законним». Суддя зазначив, посилаючись на федеральне прецедентне право, що «Twitter є приватною компанією, а «Перша поправка застосовується лише до урядових обмежень свободи висловлювань, а не до обмежень, передбачених з боку приватних компаній».

Трамп може оскаржити це рішення до 27 травня.  

Нагадаємо, 8 січня 2021 року Twitter назавжди заблокував акаунт @RealDonaldTrump. Ця соціальна мережа була улюбленою у Трампа. В акаунті він не тільки робив офіційні заяви, а й часто висловлював власні думки. До цього доступ до акаунту експрезидента США закрили Facebook, Instagram, Snapchat і Twitch через заклики, які призвели до штурму Капітолію.

Тоді Трамп запустив окремий сайт для спілкування з прихильниками та почав вести блог. Однак блог видалили за місяць після запуску без пояснення причин.

У червні 2021 року команда колишнього президента США Дональда Трампа запустила нову соціальну мережу під назвою Gettr, оголосивши її альтернативою IT-гігантам. Сайт декларує свою місію як «боротьбу з культурою скасування, пропаганду здорового глузду, захист свободи слова, виклик монополіям у соціальних мережах та створення справжнього ринку ідей». Однак 4 липня, у день офіційного запуску платформи, Gettr зламали.7 липня того ж року, Трамп заявив, що вирішив взяти участь у подачі колективного позову до суду проти компаній Google, Twitter і Facebook

Фото: Rudin Group / Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду