Єврокомісія відкрила офіційне провадження проти TikTok

Єврокомісія відкрила офіційне провадження проти TikTok

18:10,
19 Лютого 2024
1340

Єврокомісія відкрила офіційне провадження проти TikTok

18:10,
19 Лютого 2024
1340
Єврокомісія відкрила офіційне провадження проти TikTok
Єврокомісія відкрила офіційне провадження проти TikTok
Комісія розглядатиме, чи достатньо робить платформа для захисту дітей відповідно до вимог нового закону про цифрові послуги.

Європейська комісія 19 лютого відкрила офіційне провадження проти TikTok, що належить компанії ByteDance, для перевірки відповідності застосунку закону про цифрові послуги. Про це повідомлено на сайті ЄК.

Зазначено, що рішення розпочати перевірку ухвалили після аналізу звіту про оцінку ризиків застосунка, надісланого до Комісії у вересні минулого року, і офіційних запитів інституції ЄС на інформацію щодо незаконного контенту, захисту неповнолітніх і доступу до даних.

«Захист неповнолітніх є головним пріоритетом Акту із цифрових послуг. Як платформа, яка охоплює мільйони дітей і підлітків, TikTok має повністю відповідати Акту із цифрових послуг та відіграє особливу роль у захисті неповнолітніх в інтернеті. Сьогодні ми починаємо це офіційне провадження щодо порушення, щоб забезпечити вжиття пропорційних заходів для захисту фізичного та емоційного благополуччя молодих європейців. Ми повинні докладати всіх зусиль, щоб захистити наших дітей», повідомив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

Розслідування Єврокомісії буде зосереджене на дизайні системи тіктоку, включно з алгоритмічними системами, які можуть стимулювати поведінкові залежності та/або створювати «ефекти кролячої нори». ЄК також перевірить, чи TikTok запровадив заходи для забезпечення високого рівня конфіденційності та безпеки для неповнолітніх.

Крім питання захисту неповнолітніх, комісія розглядатиме, чи надає TikTok надійну базу даних про рекламу на своїй платформі, щоб дослідники могли ретельно вивчити потенційні онлайн-ризики. У разі виявлення порушень закону про цифрові послуги на компанію можуть накласти штрафи до 6% її глобального обігу.

«TikTok запровадив перші функції та налаштування, щоб захистити підлітків і не допустити до платформи дітей молодше 13 років, — проблеми, з якими стикається вся галузь, — сказав речник TikTok у коментарі Euractiv — Ми продовжуватимемо працювати з експертами та галуззю, щоб забезпечити безпеку молодих людей у TikTok, і з нетерпінням чекаємо на можливість детально пояснити цю роботу Комісії».

Нагадаємо, з 17 лютого 2024 року вимоги закону про цифрові послуги, який регулює діяльність інтернет-платформ та норми захисту споживачів у цій сфері, поширюються на всі онлайн-платформи Євросоюзу.

Компанії Meta і TikTok оскаржили в суді розмір збору, які вони повинні сплачувати в Євросоюзі для забезпечення вимог щодо модерації контенту великими платформами відповідно до закону про цифрові послуги.

Фото: застосунок TikTok / Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду