До Конгресу США подали законопроєкт про заборону тіктоку

До Конгресу США подали законопроєкт про заборону тіктоку

13:20,
6 Березня 2024
1062

До Конгресу США подали законопроєкт про заборону тіктоку

13:20,
6 Березня 2024
1062
До Конгресу США подали законопроєкт про заборону тіктоку
До Конгресу США подали законопроєкт про заборону тіктоку
Законопроєкт почнуть розглядати 7 березня.

До Конгресу США у вівторок, 5 березня, внесли законопроєкт, який вимагає від китайської компанії ByteDance відмовитися від власності на соцмережу «ТікТок», щоб уникнути заборони відеозастосунку у США. Про це повідомило CNBC.

Зазначається, що законодавці США презентували проєкт закону, який отримав назву «Закон про захист американців від застосунків, контрольованих іноземними противниками».

У ньому йдеться, що тікток контролюється іноземним противником і становить загрозу національній безпеці Штатів.

«Це моє послання ТіkТоk: порвіть із китайською комуністичною партією або втратьте доступ до своїх американських користувачів. Найголовніший супротивник Америки не має права контролювати домінуючу медіаплатформу в Сполучених Штатах», — йдеться у заяві голови спеціального комітету Палати представників щодо китайської компартії Майка Галлахера, в якому він анонсував законопроєкт.

Очікується, що законопроєкт вперше розглянуть у четвер, 7 березня. У разі прийняття законопроєкту у ByteDance буде приблизно пів року на те, щоб відмовитися від власності на ТіkТоk.

«Цей законопроєкт є прямою забороною тікток, хоч би як автори намагалися це приховати. Він зневажає права 170 мільйонів американців, передбачених першою поправкою, і позбавляє 5 мільйонів малих підприємств платформи, на якій вони розвиваються», — прокоментував речник ТіkТоk Алекс Хаурек виданню The Hill.

Згадуваний законопроєкт є першою значною законодавчою ініціативою в цьому напрямку після того, як майже рік тому попередній законопроєкт про заборону тіктоку загальмувався в Конгресі.

Фото: застосунок «ТікТок» / Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду