У Канаді уряд представив законопроєкт про боротьбу зі шкідливим контентом

У Канаді уряд представив законопроєкт про боротьбу зі шкідливим контентом

09:48,
27 Лютого 2024
1034

У Канаді уряд представив законопроєкт про боротьбу зі шкідливим контентом

09:48,
27 Лютого 2024
1034
У Канаді уряд представив законопроєкт про боротьбу зі шкідливим контентом
У Канаді уряд представив законопроєкт про боротьбу зі шкідливим контентом
Законопроєкт передбачає суворі покарання за злочини на ґрунті ненависті.

У Канаді уряд Джастіна Трюдо представив на розгляд парламенту законопроєкт, спрямований на боротьбу зі зловживаннями в інтернеті. Закон вимагатиме від платформ соціальних медіа відстежувати шкідливий контент і реагувати на нього, повідомляє Bloomberg.

Законопроєкт поширюватиметься на соціальні медіа, платформи для прямих трансляцій і вебсайти з «контентом для дорослих», доступним для завантаження, якщо вони мають певну визначену кількість користувачів. Очікується, що це вплине на такі компанії, як TikTok Inc., X Corp., Meta Platforms Inc. і YouTube Alphabet Inc.

У законопроєкті перераховано сім категорій шкідливого контенту, який адміністратори повинні будуть видаляти, зокрема йдеться про залякування, знущання над дітьми, їх сексуальне переслідування, підбурювання до екстремізму, насильства чи ненависті та використання дипфейків у зловмисних цілях тощо.

Законопроєктом запропоновано створити Комісію з цифрової безпеки, яка забезпечуватиме його виконання, прийматиме скарги щодо контенту та розглядатиме спірні рішення щодо його видалення. Незалежний омбудсман із цифрової безпеки також підтримуватиме та захищатиме користувачів.

Уряд Джастіна Трюдо також планує внести правки до кримінального кодексу та визначити новий злочин — здійснений на ґрунті ненависті, який карається аж до довічного ув’язнення для осіб, визнаних винними в підбурюванні до геноциду.

До канадського закону про права людини також пропонуватимуть правки, щоб класифікувати ворожнечу в мережі як дискримінацію, що дозволить розглядати злочини, пов’язані з ненавистю, в судовому порядку.

Критики висловили занепокоєння щодо балансу між захистом користувачів інтернету та захистом прав і свобод.

Лідер консерваторів П’єр Пуальєвр, головний суперник Трюдо, назвав законопроєкт «атакою на свободу вираження думок» перед тим, як його оприлюднили.

Нагадаємо, торік у Канаді почав діяти закон, який зобов’язує онлайн-платформи відшкодовувати поширення контенту канадським медійним організаціям. Щоб уникнути цього, компанія Meta припинила трансляцію новин для користувачів фейсбуку та інстаграму в Канаді.

Фото: прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду