У Киргизстані почали блокувати доступ до соцмережі «ТікТок»

У Киргизстані почали блокувати доступ до соцмережі «ТікТок»

17:35,
18 Квітня 2024
1056

У Киргизстані почали блокувати доступ до соцмережі «ТікТок»

17:35,
18 Квітня 2024
1056
У Киргизстані почали блокувати доступ до соцмережі «ТікТок»
У Киргизстані почали блокувати доступ до соцмережі «ТікТок»
У своєму рішенні влада послалася на відсутність системного захисту дітей від неприйнятного контенту в соцмережі.

У Киргизстані мобільні оператори та інтернет-провайдери почали блокувати доступ до соцмережі «ТікТок». Доступ до відеоплатформи зник в абонентів усіх трьох місцевих провайдерів: «O!», MegaCom та Fastnet, — повідомило Kaktus Media.

Напередодні Мінцифри Киргизстану надіслало провайдерам вимогу заблокувати тікток за рішенням Держкомітету національної безпеки.

У листі було повідомлено, що рішення про обмеження тіктоку ухвалене Держкомітетом національної безпеки (ДКНБ) і зумовлене тим, що в «киргизькому сегменті тiктoку відсутній системний та принциповий підхід до цензури контенту, зокрема в дитячому інформаційному просторі».

«З метою недопущення заподіяння шкоди здоров'ю дітей, їх інтелектуальному, психічному, духовному та моральному розвитку відповідно до п. 8 Правил проведення радіочастотних призначень, затверджених постановою уряду КР від 22 вересня 2023 року № 501, та на підставі ст. 21-1 Закону КР “Про зв'язок” ДКНБ просить обмежити доступ до інформаційного сервісу “TiкToк” на території Киргизької Республіки та надати письмову відповідь до 18 квітня 2024 року», — йдеться в листі.

За даними дослідно-консалтингової компанії М-Vector, тіктоком у Киргизстані користується 72% населення.

Як відомо, нещодавно Центр протидії дезінформації повідомив, що розпочав офіційну співпрацю з адміністрацією TikTok задля протидії розвитку російської пропаганди в їхній соцмережі.

У четвер, 18 квітня, стало відомо, що TikTok заблокував перші 24 облікові записи, що поширювали російську дезінформацію в соцмережі.

Фото: соцмережа «ТікТок» / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду