Meta і TikTok оскаржили в суді розмір збору в ЄС за контент

Meta і TikTok оскаржили в суді розмір збору в ЄС за контент

11:55,
9 Лютого 2024
1422

Meta і TikTok оскаржили в суді розмір збору в ЄС за контент

11:55,
9 Лютого 2024
1422
Meta і TikTok оскаржили в суді розмір збору в ЄС за контент
Meta і TikTok оскаржили в суді розмір збору в ЄС за контент
Компанії не згодні з методологією обрахунку розміру збору, який їм потрібно сплатити.

Компанії Meta і TikTok вирішили оскаржити в суді розмір збору, які вони повинні сплачувати в Євросоюзі для забезпечення вимог щодо модерації контенту великими платформами відповідно до «Закону про цифрові послуги». Про це повідомило The Verge.

Розмір збору визначений на рівні 0,05% річного прибутку компанії. Керівництво Meta незадоволене тим, що з неї вимагають 11 млн євро, а з її менш успішних конкурентів — нічого. У TikTok висловили незгоду з методикою підрахунку її користувачів, згідно з якою платформа має сплачувати 3,9 млн євро.

«Ми не згодні з методологією, яка використовується для розрахунку цих зборів. Наразі компанії, які фіксують збитки, не повинні платити, навіть якщо вони мають велику базу користувачів або представляють більший регуляторний тягар — тобто деякі компанії не платять нічого, а інші мають платити непропорційну частку від загальної суми», — заявив прессекретар Meta Бен Волтерс.

«Ми не згодні зі збором і подамо апеляцію з низки підстав, включаючи застосування помилкових оцінок третіх осіб про кількість наших щомісячно активних користувачів як основи для розрахунку загальної суми», — повідомив представник TikTok Морган Еванс.

Очікується, що вимоги «Закону про цифрові послуги» фінансуватимуть 20 компаній, визначених ним як дуже великі, оскільки їхні цифрові платформи та мережі мають щонайменше 45 млн активних користувачів у ЄС на місяць.

Згідно зі звітом Bloomberg, з 45,2 млн євро сукупного збору 11 млн припадає на Meta, 22,1 млн Alphabet, 3,9 млн TikTok. Тим часом з огляду на те, що розмір збору розраховувався за ставкою 0,05% від прибутку за 2022 рік, компанії Amazon та X, швидше за все, від внесків будуть звільнені.

Нагадаємо, згадуваний закон набув чинності для найбільших компаній минулого року та поширюватиметься на всі фірми з 17 лютого 2024 року. Порушення закону загрожує штрафом у розмірі 6% від річного доходу компанії або блокуванням її ресурсів у ЄС.

Фото: соцмережі / Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду