У TikTok додали інструмент батьківського контролю

У TikTok додали інструмент батьківського контролю

12:40,
27 Червня 2023
1521

У TikTok додали інструмент батьківського контролю

12:40,
27 Червня 2023
1521
У TikTok додали інструмент батьківського контролю
У TikTok додали інструмент батьківського контролю
Батьки зможуть додавати ключові слова для відсіювання небажаного контенту в облікових записах їхніх дітей.

У компанії TikTok, що володіє однойменним відеозастосунком, оголосили, що додали інструмент фільтрації контенту до функціоналу «Сімейних налаштувань» (Family Pairing), котрий дає батькам змогу пов’язувати свій обліковий запис із обліковим записом дитини та вмикати налаштування вмісту і конфіденційності. Інструмент фільтрації дозволить користувачам відсіювати відео з ключовими словами, які вони не хочуть бачити у стрічках для їхніх дітей, повідомило видання TechCrunch.

У компанії заявили, що інструмент фільтрації допоможе батькам зменшити ймовірність того, що їхні діти «переглядатимуть контент, який, на їхню думку, буде небажаним».

«Щоб адаптувати цю функцію для Family Pairing, ми співпрацювали з експертами, зокрема Family Online Safety Institute, щоб знайти баланс між тим, щоб дозволити сім’ям вибрати найкращий досвід для своїх потреб, а також гарантувати, що ми поважаємо права молодих людей брати участь в онлайн-світі, — йдеться у повідомленні компанії в її блозі. — Тому за замовчуванням підлітки можуть переглядати ключові слова, додані їхніми батьками».

Ключові слова, які додаватимуть батьки, мають забезпечити персоналізований рівень фільтрації контенту на посилення діючої системи рівнів вмісту TikTok, яка вже допомагає утримувати контент із більш дорослими або складними темами від потрапляння до аудиторії віком від 13 до 17 років.

Також компанія оголосила, що має намір цього року запустити глобальну молодіжну раду, щоб «дослухатися до досвіду тих, хто безпосередньо використовує нашу платформу, і мати кращі можливості для внесення змін, щоб створити найбезпечніший досвід для нашої спільноти».

Нагадаємо, у березні TikTok заявив про те, що найближчим часом кожен обліковий запис користувача їхньої соцмережі віком до 18 років отримає щоденний ліміт використання в 60 хвилин.

За словами представників TikTok, ідея встановити 60-хвилинний ліміт використання для неповнолітніх виникла в консультаціях з науковцями та експертами Digital Wellness Lab у Бостонській дитячій лікарні.

Фото: TikTok, Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду