Instagram розблокував акаунт Катерини «Пташки» Поліщук

Instagram розблокував акаунт Катерини «Пташки» Поліщук

21:27,
5 Грудня 2022
2233

Instagram розблокував акаунт Катерини «Пташки» Поліщук

21:27,
5 Грудня 2022
2233
Instagram розблокував акаунт Катерини «Пташки» Поліщук
Instagram розблокував акаунт Катерини «Пташки» Поліщук
Акаунт намагалися заблокувати на місяць. Раніше Поліщук цькували в соцмережах за її подяку Зеленському

Парамедикиня Катерина Поліщук (позивний «Пташка»), яка потрапила у російський полон з «Азовсталі» та повернулася в Україну під час обміну 21 вересня разом з іншими захисниками та захисницями Маріуполя, повідомила, що їй повернули акаунт в Instagram:

«Блок зняли, переглянули скаргу. Я не знаю, що не так з інстаграмом, чесно. Але зі мною все ок, продовжую працювати», — написала Катерина. Вона також показала скрін сторіз, за який, за її словами, соцмережа заблокувала її.

Нагадаємо, що сьогодні, 5 грудня, Поліщук повідомила, що її акаунт в Instagram, який вона веде протягом трьох років, заблокували на місяць. Вона пообіцяла, що буде висловлювати свої думки «обережніше», коли доступ до акаунту відновлять. Доступ відновили в той же день.

Раніше Катерину Поліщук піддали цькуванню в соцмережах за пост у фейсбуці, де вона висловила подяку та повагу президентові Зеленському, який нагородив її разом з іншими військовими. 2 грудня Поліщук отримала орден «За мужність» третього ступеню.

«Нагороду я присвячую моїм полеглим побратимам, які навчили мене мужності. Багато емоцій про цю нагороду, але… я вдячна і наполегливо працюватиму далі. Поважаю та всім серцем підтримую нашого Президента, і переглянула про нього думку з початком повномасштабного вторгнення. Це справжній лідер та керівник. Не всі рішення зрозумілі широкому загалу, проте шлях до перемоги стрімкий і наполегливий. Дякую йому. Це надлюдська відповідальність та титанічна праця. Критикувати і поливати брудом можуть лише люди, які близько не уявляють масштаби його відповідальності і не спроможні відповісти навіть за себе та свої дії. Це лідер, а не «лідер». Бо він попереду, а не за спинами. Це моя позиція і мені чхати хто що про неї думає. Вона становилась 24 лютого 2022 року та залишається непохитною», — написала Поліщук.

В коментарях сотні користувачів залишили повідомлення з критикою та навіть образами на адресу парамедикині. Серед іншого, їй закидали, що вона «продалася за медальку», що написала цей пост за гроші. Дехто писав, що вона «зрадила» Україні та є «несправжнім» героєм.

Серед інших свій коментар залишила і заступниця декану міжнарожних відносин Національного авіаційного університету Ірина Лесь, яка написала, що і полон у Поліщук був не дуже страшним. «Жахливий полон. Плюснула 12 кілограмів і така щаслива інтерв’ю рашківським каналам давала», — написала Лесь.

600

На її коментар звернули увагу користувачі та звернулися до керівництва НАУ з проханням прокоментувати, чи поділяють вони думку Ірини Лесь. Пост Романа Синіцина, координатора фонду Сергія Притули, який першим звернувся до ректора НАУ Максима Луцького, був заблокований за численними скаргами. Пізніше журналіст Стас Козлюк оприлюднив скріншот, з якого зрозуміло: Лесь заявила, що її акаунт в фейсбуці був зламаний, і це не вона писала такі коментарі на адресу Катерини Поліщук. Зараз акаунт Ірини Лесь неможливо знайти — ймовірно, вона його видалила. Тим не менш, адміністрація НАУ на офіційній сторінці у фейсбук повідомила, що проводить власне розслідування  щодо висловлювань пані Лесь.

«Адміністрація університету засуджує будь-які прояви неповаги до Героїв та Захисників України. А тому, у разі доведення причетності Лесь Ірини до образ на адресу Катерини Поліщук, будуть ініційовані процедури притягнення її до відповідальності та/або звільнення», — йдеться в повідомленні. Наразі результати перевірки невідомі.

Катерина Поліщук подякувала всім тим, хто підтримав її під час цькування.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду