Українські медіа можуть поскаржитися на блокування в тіктоці

Українські медіа можуть поскаржитися на блокування в тіктоці

09:57,
22 Грудня 2023
1366

Українські медіа можуть поскаржитися на блокування в тіктоці

09:57,
22 Грудня 2023
1366
Українські медіа можуть поскаржитися на блокування в тіктоці
Українські медіа можуть поскаржитися на блокування в тіктоці
Скаргу можна подати на спеціалізованій платформі T&JM.

Міжнародна організація Global Forum for Media Development наприкінці листопада запустила спеціалізовану платформу Tech and Journalism Crisis and Emergency Mechanism, де українські медіа можуть оскаржити обмеження в соцмережах. Механізм скарг, який спершу запустили для соцмереж компанії Meta, у грудні поширили і на відеоплатформу «TікТок». Про це повідомила пресслужба Львівського медіафоруму, який координує роботу T&JM з українського боку.

Механізмом можуть користуватись медіа, якщо їхню сторінку:

  • видалили, заблокували або обмежили доступ до неї;
  • позначили хибним попередженням;
  • відправили у «тіньовий бан»;
  • безпідставно вилучили публікацію тощо.

Щоб скористатися механізмом, необхідно заповнити форму за посиланням. Адміністратор T&JM запропонує доступний варіант вирішення проблеми або передасть справу модераторам соцмережі для швидкого розгляду.

«Платформа не гарантує, що проблема буде розв’язана на користь медіа. Однак це додатковий шанс донести до адміністрації TіkТоk запити, які часто залишаються без відповіді»,  зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, для формування списку медіа, чиї запити надсилатимуть платформі без додаткової верифікації, GFMD і Львівський медіафорум ініціювали створення коаліції українських громадських організацій, які мають експертизу у сфері медіа. До неї ввійшли Львівський медіафорум, Центр демократії та верховного права (ЦЕДEM), Інститут масової інформації, «Детектор медіа», Громадянська мережа «Опора», StopFake, Лабораторія цифрової безпеки, Фонд розвитку ЗМІ, «Інтерньюз Україна».

Як розповів MediaSapiens креативний директор ГО «Львівський медіафорум» Отар Довженко, отримавши запит від медіа, GFMD перевіряє, чи це медіа є у списку верифікованих — тих, чиї запити слід відправляти відразу. Якщо у списку такого медіа немає, іноземні колеги питатимуть представників української коаліції, чи варто допомагати цьому медіа. Завдяки цій процедурі механізмом не зможуть скористатися сайти-сміттярки, російські пропагандисти і їм подібні. Завдання коаліції — адмініструвати список, вносячи в нього всіх гідних і перевіряючи, чи не потрапили туди випадково токсичні медіа.

 Фото: LMF

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду