Google запустить кампанію протидії дезінформації перед виборами в ЄС

Google запустить кампанію протидії дезінформації перед виборами в ЄС

09:40,
16 Лютого 2024
1212

Google запустить кампанію протидії дезінформації перед виборами в ЄС

09:40,
16 Лютого 2024
1212
Google запустить кампанію протидії дезінформації перед виборами в ЄС
Google запустить кампанію протидії дезінформації перед виборами в ЄС
У п'яти країнах ЄС у березні почнуть транслювати анімовані ролики, що вчать ідентифікувати маніпулятивний контент.

Google готується запустити кампанію боротьби з дезінформацією в п'яти країнах Європейського Союзу (ЄС) напередодні парламентських виборів. Про це повідомляє Reuters.

З березня внутрішній підрозділ Jigsaw, що займається боротьбою з загрозами для суспільства, запустить серію анімованих рекламних роликів на платформах «ТікТок» та «Ютуб» у п’яти країнах ЄС: Бельгії, Франції, Німеччині, Італії та Польщі.

У рекламі використовуватимуть так звані методи «пребункінгу», розроблені в партнерстві з дослідниками з Кембриджського і Брістольського університетів, покликані допомогти глядачам виявити маніпулятивний контент ще до того, як вони з ним зіткнуться.

«Пребункінг — це єдина техніка, принаймні, з тих, що я бачила, яка однаково ефективно працює в усьому політичному спектрі», — сказала керівниця дослідницького відділу Jigsaw Бет Голдберг.

Минулого місяця розслідування, проведене Службою зовнішніх дій ЄС (EEAS), виявило 750 випадків навмисного поширення недостовірної інформації іноземними суб'єктами, багато з яких висловлювалися на підтримку вторгнення Росії в Україну.

Рекламу Jigsaw буде перекладено всіма 24 офіційними мовами ЄС, заявили в компанії. Кампанія триватиме щонайменше місяць, а потім, залежно від охоплення та ефективності, її можуть продовжити. Результати кампанії мають намір оприлюднити влітку 2024 року.

Новий склад Європарламенту громадяни ЄС обиратимуть у червні.

Нагадаємо, європейський закон про цифрові послуги, що набув чинності для найбільших компаній торік, а вповні набуває чинності з 17 лютого 2024 року, вимагає від великих онлайн-платформ і пошукових систем докладати більше зусиль для боротьби з незаконним контентом і ризиками для громадської безпеки. Порушення закону загрожує штрафом у розмірі 6% від річного доходу компанії або блокуванням її ресурсів у ЄС.

Компанії «Мета» і «TiкToк» вирішили оскаржити в суді розмір збору, які вони повинні сплачувати в Євросоюзі для забезпечення вимог щодо модерації контенту великими платформами відповідно до згадуваного закону.

Фото: логотип Google / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду