AFP звернулося до суду з позовом проти X Corp.

AFP звернулося до суду з позовом проти X Corp.

18:15,
3 Серпня 2023
1405

AFP звернулося до суду з позовом проти X Corp.

18:15,
3 Серпня 2023
1405
AFP звернулося до суду з позовом проти X Corp.
AFP звернулося до суду з позовом проти X Corp.
Міжнародне інформаційне агентство вимагає відшкодування за новинний контент, поширений у соцмережі.

Міжнародне інформаційне агентство Agence France-Presse звернулося до паризького суду з позовом проти X Corp. щодо порушення авторських прав. Агентство вимагає виплати за свій новинний контент відповідно до правил інтелектуальної власності Європейського Союзу, повідомило Bloomberg.

У 2019 році Франція стала першою країною ЄС, яка прийняла ці правила на рівні національного законодавства. Вони стосуються, зокрема, суміжних прав, що дозволяють новинним агентствам і видавцям вимагати виплати від цифрових платформ за обмін їхніми роботами.

AFP заявило, що «продовжуватиме використовувати ці правові засоби з кожною відповідною платформою, щоб забезпечити справедливий розподіл вартості, отриманої від обміну новинним контентом».

Також агентство повідомило, що в X Corp. відмовилися обговорювати це питання.

Власник компанії Ілон Маск назвав цей випадок «дивним».

«Вони хочуть, щоб ми платили їм за трафік на їхній сайт, де вони заробляють на рекламі, а ми ні?!» — написав він у соцмережі X.

Нагадаємо, після ребрендингу соцмережі «Х» офіційно стартувала програма розподілу доходів від реклами для творців контенту в 115 країнах світу.

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду