Ілон Маск: Twitter виконуватиме законодавство ЄС про модерацію контенту

Ілон Маск: Twitter виконуватиме законодавство ЄС про модерацію контенту

09:55,
20 Червня 2023
1356

Ілон Маск: Twitter виконуватиме законодавство ЄС про модерацію контенту

09:55,
20 Червня 2023
1356
Ілон Маск: Twitter виконуватиме законодавство ЄС про модерацію контенту
Ілон Маск: Twitter виконуватиме законодавство ЄС про модерацію контенту
Додаткових зусиль для боротьби з дезінформацією та мовою ворожнечі у твітері його власник не обіцяє.

Twitter виконуватиме вимоги ЄС щодо модерації контенту, викладені в законі «Про цифрові послуги», заявив власник соцмережі Ілон Маск в ефірі французького телебачення, повідомило POLITICO.

«Якщо закон буде прийнятий, Twitter зобов’язується його дотримуватися», — сказав він в ефірі France 2.

Він додав, що платформа не піде далі, ніж вимає законодавство.

В інтерв’ю Маск зазначив, що кількість випадків виявлення мови ненависті у твітері після його приходу в компанію зменшилася на 30%. Водночас ведуча надала йому статистичні дані, які демонструють протилежне, зокрема дослідження Інституту стратегічного діалогу, яке виявило збільшення на 105% кількості публікацій антисемітського спрямування.

Під тиском ведучої мільярдер, який називає себе «абсолютистом свободи слова», заявив, що визначення мови ненависті не має бути надто широким, інакше це може призвести до цензури.

Після демонстрації йому твітів, у яких користувачі тішились з катастрофи човна з мігрантами біля Греції минулого тижня, Маск визнав, що вони «неприємні», проте, на його думку, мають залишатися в соцмережі, доки вони не визнані незаконними.

Також він заявив, що багато рекламодавців, які залишили платформу після того, як він прийшов на посаду, обіцяли повернутись.

Зазначимо, закон «Про цифрові послуги» (Digital Services Act) набуде чинності в ЄС з 25 серпня. Він передбачає для надвеликих медіаплатформ зобов’язання швидко реагувати на сумнівний контент. Штрафи за ігнорування можуть сягати до 6% глобальних прибутків компанії.

Нагадаємо, після того, як Twitter купив та очолив американський мільярдер Ілон Маск, російська пропаганда і дезінформація поширюються на цій платформі практично без будь-яких перешкод. Після зміни політики платформи аналітики зафіксували у твітері активне збільшення кількості підписників російських, китайських та іранських державних ЗМІ.

Фото: TED Conference / Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду