У Єврокомісії закликали Маска боротися з російською пропагандою у твіттері

У Єврокомісії закликали Маска боротися з російською пропагандою у твіттері

17:48,
2 Грудня 2022
1968

У Єврокомісії закликали Маска боротися з російською пропагандою у твіттері

17:48,
2 Грудня 2022
1968
У Єврокомісії закликали Маска боротися з російською пропагандою у твіттері
У Єврокомісії закликали Маска боротися з російською пропагандою у твіттері
Віцепрезидентка ЄК нагадала Маску про значні санкції, на які може наразитися Twitter, якщо не дотримуватиметься правил Євросоюзу.

Віцепрезидентка Єврокомісії Вєра Юрова попередила власника Twitter Ілона Маска, що компанія повинна боротися з російською пропагандою щодо війни в Україні. Про це вона заявила в інтерв'ю Bloomberg.

За її словами, нездатність відрізнити оманливий контент в інтернеті «може призвести до дуже швидкого зловживання» у твіттері.

«Якщо не робити активних дій проти пропаганди, тобто видаляти фрагменти пропаганди, дезінформації, то ви активно підтримуєте війну… Це було б дуже складним і, можливо, небезпечним ходом для пана Маска, який хоче, щоб його сприймали як людину, що допомагає Україні», – сказала Юрова.

При цьому вона згадала супутникову систему Маска Starlink, яка забезпечує інтернет-зв'язок як для цивільних громадян, так і військових в Україні.

«Якщо мережу легко використовує російська пропаганда, то ви, швидше за все, порушуєте правила санкцій, тому що ви можете поширювати контент, створений ЗМІ, що перебувають під санкціями, такими як Russia Today і Sputnik», - сказала Юрова.

Також вона наголосила, що Маску, який заприсягся повернути «свободу слова» у Twitter, не варто недооцінювати ЄС і значні санкції, на які може наразитися соцмережа, якщо не дотримуватиметься правил Євросоюзу.

«Мені здається, що пан Маск і, можливо, деякі інші люди з його оточення недостатньо розуміють, що Європа є передовою. Після багатьох років ретельного аналізу того, як підходити до цифрової сфери, ми вирішили регулювати, і регулювання мають стосуватися всіх, хто хоче вести бізнес на території ЄС», - сказала віцепрезидентка ЄК.

Нагадаємо, за інформацією FT, Європейський Союз пригрозив власнику Twitter Ілону Маску, що мережу можуть оштрафувати чи навіть заблокувати на території ЄС у разі недотримання правил з модерації контенту. ЄС вимагає від Twitter надати чіткі критерії блокування користувачів, зупинити агресивне поширення дезінформації та погодитись на «широкий незалежний аудит» мережі.

У Євросоюзі стурбовані політикою Twitter під керівництвом Маска. Компанія може зіткнутися з обмеженнями з боку Європейського Союзу у разі невиконання нових правил ЄС для великих технологічних компаній.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду