У соцмережі «Х» приберуть заголовки з посилань на новинні матеріали

У соцмережі «Х» приберуть заголовки з посилань на новинні матеріали

20:00,
22 Серпня 2023
1459

У соцмережі «Х» приберуть заголовки з посилань на новинні матеріали

20:00,
22 Серпня 2023
1459
У соцмережі «Х» приберуть заголовки з посилань на новинні матеріали
У соцмережі «Х» приберуть заголовки з посилань на новинні матеріали
Чинний інтерфейс дописів з посиланням на матеріали ЗМІ збільшує кількість переходів на них, тоді як зміни можуть негативно вплинути на здатність медіа залучати аудиторію.

Ілон Маск пропонує змінити спосіб відображення посилань на новини на своїй платформі «Х», видаливши з них заголовок. Це може негативно вплинути на здатність засобів масової інформації залучати аудиторію, пише Reuters.

Платформа прибере з дописів заголовок і текст, залишивши тільки головне зображення новинних матеріалів, йдеться в дописі «Х». 

Зараз посилання на новини з’являються в стрічці користувачів як «картки» разом із зображенням, адресою джерела та скороченим заголовком. Такий інтерфейс допомагає збільшувати кількість переходів на контент медіа.

У Reuters зазначають, що скорочені посилання дадуть користувачам змогу додавати невеликий текст до новинного допису, що може спонукати їх розглянути використання преміум-підписки соцмережі, яка дозволить публікувати одне повідомлення завдовжки до 25 тисяч символів.

Нагадаємо, нещодавно користувачі «Х» помітили під час переходу на окремі сайти за посиланнями, розміщеними в публікаціях на акаунтах у соцмережі, зниження швидкості завантаження. Користувачі форуму Hacker News помітили падіння швидкості при спробах перейти на The New York Times, Facebook, Instagram, Bluesky, Substack, Times та The Washington Post, яке опублікувало розслідування з цього приводу.

Автори публікації також звернули увагу на те, що затримка у завантаженні спостерігалася саме в тих новинних сайтів та соцмереж, які критикував власник соцмережі «Х» Ілон Маск.

Раніше міжнародне інформаційне агентство Agence France-Presse звернулося до паризького суду з позовом проти X Corp. щодо порушення авторських прав. Агентство вимагає виплати за свій новинний контент відповідно до правил інтелектуальної власності Європейського Союзу.

Фото: The Verge

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду