Після придбання Twitter Ілоном Маском він знецінився втричі — до $15 млрд

Після придбання Twitter Ілоном Маском він знецінився втричі — до $15 млрд

11:23,
31 Травня 2023
1573

Після придбання Twitter Ілоном Маском він знецінився втричі — до $15 млрд

11:23,
31 Травня 2023
1573
Після придбання Twitter Ілоном Маском він знецінився втричі — до $15 млрд
Після придбання Twitter Ілоном Маском він знецінився втричі — до $15 млрд
Платформу мікроблогів мільярдер купив понад пів року тому за $44 млрд.

Після того, як соцмережу Twitter купив американський мільярдер Ілон Маск, вона подешевшала втричі — до 15 млрд. Так її оцінює аналітика Fadelity, на яку посилається Bloomberg.

Ілон Маск придбав Twitter восени минулого року за $44 млрд, $33,5 млрд з яких — це його власний капітал. У березні цього року Маск публічно визнав, що фактично вдвічі переплатив за Twitter, оцінивши його у $20 млрд. А за даними Fidelity, тепер компанія коштує лише 33% від того, що він заплатив.

Сама Fidelity, яка є зовнішнім інвестором Twitter, поступово позбувається акцій компанії. Вперше вона знизила вартість своєї частки у листопаді 2022 року до 44% від ціни придбання. Після цього вона ще двічі знижувала ціну — у грудні та лютому.

Фінансові труднощі у Twitter почалися фактично одразу після того, як компанію очолив Ілон Маск. Борг у $13 млрд доларів, нестабільне ухвалення рішень і проблеми з модерацією контенту призвели до стрімкого падіння доходів від реклами. Зокрема, нагадаємо, рекламодавці скоротили свої витрати на просування в Twitter саме після придбання компанії Маском. Бюджети рекламодавців, призначені на присутність у Twitter, впали на 71% у грудні 2022 року. Що більше, у квітні Microsoft повідомила про намір видалити Twitter з інструментів для рекламодавців, у відповідь на що Маск погрожував звернутися до суду.

Спроба повернути ці доходи шляхом продажу передплат Twitter Blue поки що не увінчалася успіхом. На кінець березня на неї підписалося менш як 1% щомісячних користувачів соцмережі. А багато хто публічно від цього відмовився, як, наприклад, газета The New York Times та всесвітньо відомий письменник Стівен Кінг. А вже на початку травня понад 50% перших передплатників Twitter Blue, які раніше платили 8 доларів на місяць, скасували передплату й відмовилися від синіх галочок верифікації.

Наразі ні представники Twitter, ні сам Маск не прокоментували таке стрімке знецінення компанії.

Нагадаємо, днями стало відомо, що Twitter виходить з добровільної угоди Європейського Союзу про боротьбу з дезінформацією в інтернеті. Якщо це таки відбудеться, то, за словами міністра цифрового переходу і телекомунікацій Франції Жана-Ноеля Барро, соцмережа може бути заборонена в ЄС.

 Фото: Jaap Arriens / NurPhoto via Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду