ms.detector.media
Юлія Поліковська
03.08.2023 18:15
AFP звернулося до суду з позовом проти X Corp.
AFP звернулося до суду з позовом проти X Corp.
Міжнародне інформаційне агентство вимагає відшкодування за новинний контент, поширений у соцмережі.

Міжнародне інформаційне агентство Agence France-Presse звернулося до паризького суду з позовом проти X Corp. щодо порушення авторських прав. Агентство вимагає виплати за свій новинний контент відповідно до правил інтелектуальної власності Європейського Союзу, повідомило Bloomberg.

У 2019 році Франція стала першою країною ЄС, яка прийняла ці правила на рівні національного законодавства. Вони стосуються, зокрема, суміжних прав, що дозволяють новинним агентствам і видавцям вимагати виплати від цифрових платформ за обмін їхніми роботами.

AFP заявило, що «продовжуватиме використовувати ці правові засоби з кожною відповідною платформою, щоб забезпечити справедливий розподіл вартості, отриманої від обміну новинним контентом».

Також агентство повідомило, що в X Corp. відмовилися обговорювати це питання.

Власник компанії Ілон Маск назвав цей випадок «дивним».

This is bizarre. They want us to pay *them* for traffic to their site where they make advertising revenue and we don’t!?

— Elon Musk (@elonmusk) August 3, 2023

«Вони хочуть, щоб ми платили їм за трафік на їхній сайт, де вони заробляють на рекламі, а ми ні?!» — написав він у соцмережі X.

Нагадаємо, після ребрендингу соцмережі «Х» офіційно стартувала програма розподілу доходів від реклами для творців контенту в 115 країнах світу.

Фото: Getty Images

ms.detector.media