Компанію Meta зобов’язали представити документи про модерацію контенту в Threads

Компанію Meta зобов’язали представити документи про модерацію контенту в Threads

11:33,
18 Липня 2023
1492

Компанію Meta зобов’язали представити документи про модерацію контенту в Threads

11:33,
18 Липня 2023
1492
Компанію Meta зобов’язали представити документи про модерацію контенту в Threads
Компанію Meta зобов’язали представити документи про модерацію контенту в Threads
Вимога з’явилася на тлі розслідування про контакти представників адміністрації Байдена із соцмережами.

Голова комітету з питань судової влади американського Конгресу Джим Джордан звернувся із запитом до генерального директора компанії Meta Марка Цукерберга у межах поточного розслідування про контакти представників адміністрації Байдена із соцмережами для впливу на модерацію вмісту в них, повідомило CNBC, яке отримало відповідний лист.

У своєму листі Джим Джордан просить до кінця місяця представити документи про модерацію контенту в соцмережі Threads.

«Справді, Threads викликає серйозне, конкретне занепокоєння, оскільки його подають як конкурента Twitter Ілона Маска, який зіткнувся з політичними переслідуваннями з боку адміністрації Байдена після зобов’язань Маска щодо свободи слова», — написав Джордан.

Він послався на статтю у Wall Street Journal, в якій ідеться про те, що Федеральна торгова комісія попросила Twitter передати внутрішню інформацію про Маска та ідентифікувати журналістів, яким було дозволено доступ до записів компанії, у рамках розслідування того, чи може Twitter належним чином захищати інформацію споживачів.

«Натомість є повідомлення про те, що Threads забезпечуватиме дотримання "правил спільноти Instagram", що призвело до модерації законних виступів під тиском уряду», — написав Джордан. Він вказав на нещодавній позов проти адміністрації Байдена, поданий генеральними прокурорами штатів Міссурі та Луїзіана, у якому стверджується, що федеральний уряд придушував виступи, намагаючись змусити платформи соціальних мереж звернути увагу на те, що він вважав шкідливими публікаціями, пов’язаними зокрема з пандемією COVID-19, виборами.

Нагадаємо, 4 липня федеральний суддя в Луїзіані у межах розгляду справи за позовом до президента США Джо Байдена, відповідального за політику щодо COVID Ентоні Фаучі, Центру контролю та профілактики захворювань, Міністерства внутрішньої безпеки та Національного інституту алергії та інфекційних захворювань низці представників адміністрації президента США була винесена судова заборона контактувати з соціальними мережами в питаннях щодо модерації контенту. 6 липня адміністрація президента США оскаржила цю судову заборону, і її дію було тимчасово зупинено.

Додамо, що у перший день роботи Threads користувачі виявили, що в цій соцмережі правила модерації контенту аналогічні тим, що діють в Instagram, зокрема заборонені дописи, що містять «мову ворожнечі».

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду