Facebook скасує «особливе ставлення» до контенту, який публікують політики

Facebook скасує «особливе ставлення» до контенту, який публікують політики

12:16,
4 Червня 2021
1385

Facebook скасує «особливе ставлення» до контенту, який публікують політики

12:16,
4 Червня 2021
1385
Facebook скасує «особливе ставлення» до контенту, який публікують політики
Facebook скасує «особливе ставлення» до контенту, який публікують політики
Автори:
Після блокування в соцмережі колишнього президента США Дональда Трампа компанія вирішила переглянути свої принципи модерації контенту від політиків.

Соціальна мережа Facebook скасує «особливе ставлення» до контенту, який публікують політики. Наразі вони більш захищені від модерації вмісту, ніж інші користувачі, пише The Verge.

Повідомляється, що Facebook офіційно оголосить про зміни найближчим часом. Приводом для них стало рішення Наглядової ради. Вона підтримала подальше блокування акаунту Дональда Трампа, експрезидента США, але розкритикувала спеціальні умови, які мають політики у соцмережі. На думку членів Наглядової ради, правила мають бути однаковими для всіх користувачів. Керівництву Facebook дали час до 5 червня, щоб відповісти на рекомендації.

За даними ЗМІ, Facebook також планує пояснити свою «таємну систему страйків», за якою вона повідомляє про порушення своїх правил вмісту. BuzzFeed News та інші ЗМІ раніше повідомляли про випадки, коли співробітники Facebook втручались, щоб політичні сторінки не піддавалися жорстким покаранням відповідно до політики страйків.

Раніше у Facebook стверджували, що приватні компанії не повинні цензурувати те, що політики говорять про своїх громадян. Протягом останніх кількох років соцмережа не застосовувала до низки політичних акаунтів ті самі процеси перевірки фактів або модерації вмісту, як до інших користувачів.

У 2019 році група співробітників попросила скасувати цей список, посилаючись на внутрішні дослідження, які показали, що люди особливо вірять у фейки та дезінформацію, якщо ними ділиться обрана посадова особа. У відповідь керівництво компанії зазначало, що слова політиків є суспільно важливим контентом, тому модерувати їх будуть тільки у випадках закликів до насильства чи присутності явно незаконного вмісту накшталт дитячої порнографії.

Після січневого нападу послідовників Трампа на Капітолій Facebook на невизначений термін заблокував його можливість розміщувати повідомлення та передав це рішення Наглядовій раді – групі експертів з прав людини, яку створили для винесення рішень щодо суперечливих випадків. Рада 5 травня закликала керівництво компанії «усунути плутанину щодо того, як приймаються рішення щодо впливових користувачів». Facebook отримав 30 днів, щоб відповісти на рекомендації ради та шість місяців, щоб вирішити питання з акаунтом Трампа.

Фото: elcomercio.pe

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду