У Threads діють ті ж правила, що й в Instagram: українці наражаються на «бани»

У Threads діють ті ж правила, що й в Instagram: українці наражаються на «бани»

17:55,
6 Липня 2023
4203

У Threads діють ті ж правила, що й в Instagram: українці наражаються на «бани»

17:55,
6 Липня 2023
4203
У Threads діють ті ж правила, що й в Instagram: українці наражаються на «бани»
У Threads діють ті ж правила, що й в Instagram: українці наражаються на «бани»
Нагадування світові про «русню» класифікується як «мова ворожнечі».

У перший день роботи нової соціальної мережі від Meta під назвою Threads українці на власному досвіді переконалися, що дописи, в яких виражене суб’єктивне ставлення до винуватців збройної агресії проти України, класифікуються як заборонений контент.

Одним з перших про це повідомив громадський активіст Сергій Стерненко.

«Нова соцмережа Threads — така ж зацензурена помийка, як і Фб чи інстаграм. Бо Meta є Meta. Сміття, де вас забанять за кадри з війни, за негатив у бік русні або просто так. Видалив додаток»,  повідомив він у своєму телеграм-каналі та додав скриншот, що свідчить про блокування за вираз, який був визначений як «мова ворожнечі».

Протестував у подібний спосіб соцмережу й співзасновник Мonobank Олег Гороховський. За інформацією фоловерів у твітері, допис протримався недовго.

Комунікаційник Олександр Солонько, що зараз служить у ЗСУ, теж наразився на блокування в Threads після короткого допису такого змісту: «русня — не люди».

З огляду на таку тенденцію, команда «Телебачення Торонто» вирішила не реєструватися у Threads.

«Threads є частиною компанії Meta Марка Цукерберга, а значить на неї розповсюджуються всі ідіотські обмеження і правила модерації, від яких нас вже нудить у Facebook та Instagram.

Ми не маємо ані людського ресурсу, ані бажання стежити за кожним словом, щоб не написати "русня" чи "х**ня"»,  повідомлено в дописі в телеграм-каналі редакції.

Свою присутність у Telegram вони пояснили таким чином: «Так, Telegram теж стрьомний. Від редакції Телебачення Торонто хочемо нагадати, що ніколи не довіряли і не довіряємо цьому месенджеру. Ми присутні тут лише тому, що понад 80% українців з початку повномасштабного вторгнення використовують Telegram як джерело новин. Ну і ще тут можна писати слово "русня"».

Зазначимо, що загальні правила, які регулюють роботу Threads, розміщені в Instagram Help Center. Дві соцмережі дуже переплетені: саме масове розсилання запрошень в Instagram забезпечило новій соцмережі 5 мільйонів користувачів за перші чотири години інстування, і подвоїло цю кількість за наступні три години.

Заборонений контент окреслений в Instagram Community Guidelines. Тож у Threads, як і в Instagram:

  • можна публікувати тільки відео або текст, автором яких є користувач або має на цей контент права;
  • не можна публікувати зображення оголеного тіла;
  • не можна спамити, влаштовувати роздачу подарунків за лайки, коментарі або підписки;
  • не можна публікувати підтримку терористам, організованій злочинності та хейтерським групам;
  • заборонені публікації з «мовою ворожнечі»: «Ніколи не ОК заохочувати насильство або атакувати когось, базуючись на їхній расі, етносі, національному походженні, статі, гендері, гендерній ідентичності, сексуальній орієнтації, релігії, інвалідності або хворобах», — йдеться у правилах.

Тим, хто вирішує, реєструватися в новій соцмережі чи ні, варто звернути увагу і на те, що відповідно до правил Meta, «Ви можете деактивувати свій профіль Threads у будь-який час, але ваш профіль Threads можна видалити, лише видаливши свій акаунт в Instagram».

Нагадаємо, 3 липня Facebook заблокував допис Ірени Карпи про Вікторію Амеліну. Адміністрація Facebook вказала на «мову ворожнечі», якої в дописі не було.

Фото: NBC

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду