Facebook зупиняє розробку Instagram для дітей

Facebook зупиняє розробку Instagram для дітей

10:33,
28 Вересня 2021
1764

Facebook зупиняє розробку Instagram для дітей

10:33,
28 Вересня 2021
1764
Facebook зупиняє розробку Instagram для дітей
Facebook зупиняє розробку Instagram для дітей
Автори:
Це рішення оголосили після критики з боку суспільства, законодавців США та розслідування The Wall Street Journal.

Компанія Facebook тимчасово зупиняє розробку додатку для дітей віком до 13 років — «Instagram Kids». Про це голова Instagram Адам Моссері написав у блозі Facebook.  

«Я досі твердо переконаний, що це гарна ідея – створити безпечну версію Instagram для підлітків, але ми хочемо взяти час на спілкування з батьками, дослідниками й експертами з питань безпеки та досягти більшого консенсусу щодо того, як рухатися далі», — сказав він.

На його думку, батькам краще мати можливість контролювати доступ дітей до «Instagram Kids», ніж покладатися на здатність програми перевіряти вік дітей.

«Важливою частиною того, що ми розробляємо для "Instagram Kids", є спосіб батьків контролювати використання дитиною Instagram. Поки ми призупиняємо розробку "Instagram Kids", ми продовжимо нашу роботу, щоб дозволити батькам контролювати облікові записи своїх дітей, розширивши ці інструменти до облікових записів підлітків (віком від 13 років) в Instagram. Ці нові функції, які можуть вибрати батьки та підлітки, дадуть батькам інструменти для значущого формування досвіду їхнього підлітка», — повідомив Моссері та додав, що ця функція з’явиться в найближчі місяці.

Рішення щодо дитячої версії Instagram оголосили після критики з боку суспільства, законодавців США та розслідування The Wall Street Journal. Ще в травні законодавці 44 штатів США закликали компанію відмовитися від розробки «Instagram Kids». У вересні WSJ розповіло, що Instagram завдає шкоди психіці підлітків. Моссері відповів WSJ, що дослідження допомагають покращити та змінити Instagram, серед останніх змін — боротьба з булінгом, приватні облікові записи за замовчуванням для осіб віком до 16 років тощо.

Адам Моссері також відкинув звинувачення інших, сказавши, що Instagram не єдина компанія, яка створює для дітей окремі версії. Він згадав про YouTube та TikTok, які мають версії для дітей до 13 років.

«Критики "Instagram Kids" сприймуть це (рішення призупинити розробку — MS) як визнання того, що проєкт — погана ідея. Це не так. Реальність така, що діти вже в мережі, і ми вважаємо, що розвиток відповідного їх віку досвіду, розробленого спеціально для них, набагато краще для батьків, ніж те, де ми знаходимося сьогодні, — пояснив він. — Ми не маємо на меті, щоб ця версія була такою ж, як сьогодні Instagram. Він ніколи не був призначений для дітей та підлітків (віком 10-12 років)».

Моссері уточнив, що дітям знадобиться дозвіл батьків, щоб приєднатися до «Instagram Kids». Батьки також зможуть контролювати час, який їхні діти проводять у додатку, контролювати, хто може надсилати дітям повідомлення, хто може стежити за ними і за ким вони можуть стежити. Окрім цього, у дитячій версії соцмережі не буде реклами, натомість вона матиме контент та функції відповідно до віку.

Навесні 2021 року стало відомо, що Instagram планує створити версію популярного додатку для обміну фотографіями, яким зможуть користуватися діти у віці до 13 років.

Фото: rozetked.me

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду