В Україні створили інтерактивну мапу місць імовірного зникнення наших бійців

В Україні створили інтерактивну мапу місць імовірного зникнення наших бійців

13:31,
21 Травня 2023
3512

В Україні створили інтерактивну мапу місць імовірного зникнення наших бійців

13:31,
21 Травня 2023
3512
В Україні створили інтерактивну мапу місць імовірного зникнення наших бійців
В Україні створили інтерактивну мапу місць імовірного зникнення наших бійців
У Координаційному штабі закликали передавати до Офісу уповноваженого всю інформацію про ймовірне місце зникнення чи останнє відоме місце перебування бійця, якою володіють родичі зниклих безвісти.

Офіс уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, створив інтерактивну мапу, де позначені місця ймовірного зникнення українських військових. Про це повідомила пресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. 

У відомстві пояснили, що після деокупації та розмінування території пошукові групи проводять у тих місцях відповідні заходи. Штаб також закликає передавати до Офісу уповноваженого всю інформацію про ймовірне місце зникнення чи останнє відоме місце перебування бійця, якою володіють родичі зниклих безвісти.

Як написали у відомстві, з ініціативи ГО «Незламна 72 ОМБР» у Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами полонених і зниклих безвісти Оборонців 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

Одне з питань, що були порушені під час зустрічі, стосувалося процедури повернення тіл загиблих захисників.

«Представник Штабу зауважив, що бувають випадки, коли через бойову ситуацію на конкретній місцевості немає можливості забрати тіла загиблих побратимів. Пошуком і поверненням тіл загиблих військовослужбовців займається Офіс Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин», — зазначили в штабі.

Представниця Міжнародного Комітету Червоного Хреста під час зустрічі пояснила механізми комунікації з родинами полонених і зниклих безвісти військовослужбовців, зазначивши, що МКЧХ є посередником між інформаційними бюро країн, які перебувають у збройному конфлікті.

Вона також зауважила, що комітет відвідує лише ті місця несвободи, дозвіл на відвідування яких надає держава, яка утримує військовополонених.

Нагадаємо, з травня в Україні запрацював єдиний реєстр зниклих безвісти. Там зібрані, зокрема, такі дані: ПІБ особи, місце і дата народження, сімейний стан, місце проживання, територія, на якій відбулося зникнення, обставини та час зникнення, прикмети особи. Окрім цього, подається інформація щодо рішення суду про визнання осіб безвісно відсутніми або оголошення померлими.

Нещодавно Мінреінтеграції розповіло, як діяти, коли впізнали зниклого безвісти на фото чи відео в інтернеті.

Фото: «АрміяInform»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду