Хакери намагаються атакувати Starlink – Держспецзв’язку

Хакери намагаються атакувати Starlink – Держспецзв’язку

15:51,
8 Травня 2022
2877

Хакери намагаються атакувати Starlink – Держспецзв’язку

15:51,
8 Травня 2022
2877
Хакери намагаються атакувати Starlink – Держспецзв’язку
Хакери намагаються атакувати Starlink – Держспецзв’язку
Втім, рівень кваліфікації фахівців кіберзахисту в Україні є високим, відзначив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь у своєму інтерв’ю про український кіберфронт.

Ворожі хакери розглядають як свою ціль і систему Starlink. Про це йдеться в інтерв’ю Юрія Щиголя, опублікованому на сайті «Реформа державного управління».

«Ворожі хакери дійсно здійснюють спроби атакувати системи Starlink. Попри це, цей зв’язок залишається стабільним та надійним, – сказав Юрій Щиголь. – Він передусім дає можливість забезпечувати комунікації між різними органами державної влади, на об’єктах критичної інфраструктури, в регіонах, звільнених від російської окупації, де був пошкоджений мобільний та інтернет-зв’язок».

За словами керівника Держспецзв’язку, у відомства є достатньо кваліфікованих кадрів, щоб відбивати кібератаки. Над цим працюють «найкращі українські кадри», також допомагає міжнародна кіберспільнота. Такої підтримки і такого рівня кваліфікації в галузі кіберзахисту в України не було ніколи раніше, відзначив Юрій Щиголь.

Головне, що потрібно підсилювати постійно, – це взаємодія каже голова Держспецв’язку: «Без обміну даними, своєчасних повідомлень до CERT-UA про всі кіберзагрози ми не зможемо перемогти».

Нагадвємо, 27 квітня в в Україні зареєстрували представництво компанії SpaceX — Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн»).

За даними Міністерства цифрової трансформації, понад 10 тисяч станцій допомагають Збройним силам України, підтримують роботу критичних енергетичних та телекомунікаційних об'єктів, закладів охорони здоров'я, посівну кампанію тощо.

Ще 27 лютого засновник компанії SpaceX Ілон Маск погодився надати Україні доступ до супутникового інтернету та активував сервіс Starlink в Україні, а 28 лютого в Україну доставили термінали глобальної супутникової системи Starlink. Маск також адаптував станції для супутникового інтернету Starlink до українських потреб: було оновлено програмне забезпечення для зниження споживання енергії та увімкнено мобільний роумінг. Тоді Ілон Маск попереджав, що станції Starlink можуть стати цілями російських військ.

Ілюстрація: Reckmann / flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду