Держспецзв’язку повідомляє про нову кібератаку

Держспецзв’язку повідомляє про нову кібератаку

21:50,
12 Травня 2022
2027

Держспецзв’язку повідомляє про нову кібератаку

21:50,
12 Травня 2022
2027
Держспецзв’язку повідомляє про нову кібератаку
Держспецзв’язку повідомляє про нову кібератаку
Хакери взяли на озброєння тему окупованого Херсона.

Пов’язане з ФСБ Росії угрупування UAC-0010 (Armageddon) розпочали нову кібератаку. Про це повідомляє урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, що діє при Державній службі спеціального зв'язку та захисту

Хакери розсилають небезпечні листи з темою «Щодо проведення акції помсти у Херсоні!», які містять вкладення у вигляді файлу «План Херсон.htm».

Під час відкривання долученого файлу на комп'ютері створюється наступний – «Herson.rar» із ярликом «План підходу та закладання вибухівки на об'єктах критичної інфраструктури Херсона.lnk».

Як наслідок, завантажується шкідлива програма GammaLoad.PS1v2.

Хакерське угрупування UAC-0010 (Armageddon) – серед тих, які від початку повномасштабного воєнного вторгнення Росії в Україну атакують критичну інформаційну інфраструктуру нашої країни. Під час кібератак хакери використовують трендові теми. Також зафіксовані випадки кібератак цієї групи проти країн ЄС.

Нагадаємо: однією з ознак загрози є наявність у листі паролю до вкладення. 

9 травня російські хакери здійснили масштабну DDoS-атаку на сайти українських телекомунікаційних компаній.

Раніше компанія Microsoft повідомила, що хакерська група Strontium (Fancy Bear або APT28), пов’язана з Головним розвідувальним управлінням Росії, атакувала організації в Україні, Європейському Союзі та США

Скріншот: Держспецв’язку

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду