В українських поїздах до кінця року з'явиться Starlink

В українських поїздах до кінця року з'явиться Starlink

12:45,
30 Червня 2022
1831

В українських поїздах до кінця року з'явиться Starlink

12:45,
30 Червня 2022
1831
В українських поїздах до кінця року з'явиться Starlink
В українських поїздах до кінця року з'явиться Starlink
Пілотний проєкт встановлення супутникового зв’язку від компанії SpaceX у поїздах «Укрзалізниці» вже протестували.

Результати тестування інтернету Starlink в українських пасажирських поїздах виявилися високими. Про це Ліга.net повідомив голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь.

«Коли після тестування зв'язалися з технічними спеціалістами Starlink і показали, як це працює, навіть вони здивувалися, що ми змогли так застосувати Starlink. За технічними характеристиками він не повинен працювати на таких швидкостях. Але працює та надає послуги», — зазначив Щиголь.

За словами керівника Держспецзв'язку, Starlink є резервним каналом забезпечення звʼязку, який українські оператори, провайдери та обʼєкти критичної інфраструктури використовують для відновлення мереж. Найближчим часом Starlink забезпечить резервний канал для проведення онлайн-тестування випускників.

Зараз в Україні працює 12 000 терміналів Starlink, що становить близько 20% від їхньої кількості в Європі. Постачання обладнання в рамках проєкту Starlink, за словами Юрія Щиголя, триватиме. Це, зокрема, дозволить відновити зв'язок на звільнених територіях.

Під час війни все обладнання Starlink працює в Україні безкоштовно. Надалі послуги будуть надаватися на платній основі за пільговим тарифом.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що 27 лютого на тлі масштабної агресії Росії засновник компанії SpaceX Ілон Маск погодився надати Україні доступ до супутникового інтернету та активував сервіс Starlink в Україні. 

28 лютого в Україну привезли перші термінали Starlink, вони були адаптовані до потреб України. Зокрема було оновлено програмне забезпечення для зниження споживання енергії та увімкнено мобільний роумінг.  

Зараз Starlink допомагає Збройним силам України, підтримує роботу критичних енергетичних та телекомунікаційних об'єктів, закладів охорони здоров'я тощо.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації повідомила «MediaSapiens», що в Україні всі можуть використовувати супутниковий інтернет Starlink, зокрема й цивільне населення.

27 квітня в Україні було зарєстровано представництво компанії SpaceX – «Starlink Ukraine». Реєстрація представництва була необхідна для офіційного запуску Starlink в Україні, а в червні компанія «Starlink Ukraine» отримала ліцензію оператора в Україні.

Фото: vin.gov.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду