Apple випускає нову операційну систему iOS 17

Apple випускає нову операційну систему iOS 17

17:00,
18 Вересня 2023
3640

Apple випускає нову операційну систему iOS 17

17:00,
18 Вересня 2023
3640
Apple випускає нову операційну систему iOS 17
Apple випускає нову операційну систему iOS 17
iOS17 зможуть інсталювати користувачі смартфонів iPhone XS 2018 року або новішої версії.

З 18 вересня нову операційну систему iOS17 зможуть інсталювати всі користувачі смартфонів Apple, починаючи з iPhone XS 2018 року або новішої версії. iOS17 стане доступною для завантаження після 20:00. Розробники представили низку нових можливостей та функцій.

StandBy

StandBy — це новий повноекранний режим перегляду, який надає зручну інформацію для перегляду на відстані, коли iPhone заряджається. Інтерфейс, який можна налаштувати, відображатиме годинники в різних стилях, календар, улюблені фотографії, прогноз погоди, елементи керування відтворенням музики, віджети тощо. StandBy підтримує Live Activities, Siri, вхідні дзвінки та великі сповіщення.

Плакати для контактів

iOS 17 дозволить користувачам створити персоналізований плакат контакту, який з’являється під час вхідного телефонного дзвінка на iPhone.

Плакат може містити фотографію або Memoji, шрифт і колір фону також можна налаштувати. Ця функція доступна у вбудованому додатку «Телефон», а також буде доступна для програм для викликів сторонніх розробників.

NameDrop

NameDrop запровадили для обміну контактною інформацією: номерами телефонів, адресами електронної пошти, плакатами з контактами, — коли власники iPhone наближають їх один до одного. Обидва власники смартфонів можуть вибрати конкретні номери телефонів або адреси електронної пошти, якими вони хотіли б поділитися, а також можуть поділитися своїми плакатами для контактів.

Відповідь «свайпом» в iMessage

У програмі «Повідомлення» користувачі тепер можуть провести пальцем праворуч по будь-якому повідомленню, щоб надіслати вбудовану відповідь.

Live Voicemail

Функція Live Voicemail забезпечує на екрані розшифрування голосового повідомлення в режимі реального часу.

Інтерактивні віджети

Інтерактивні віджети тепер доступні на iPhone на головному екрані, екрані блокування та у новому режимі очікування. Їх можна використовувати для позначення нагадування як виконаного, відтворення або призупинення пісні чи подкасту та керування аксесуарами в додатку Home.

Покращене автовиправлення

Apple заявила, що iOS 17 використовує найсучаснішу мовну модель, яка значно покращить автовиправлення на iPhone. Під час введення тексту помилки виправлятимуться з більшою точністю, а користувачі отримуватимуть інтелектуальні текстові рекомендації під час введення. Система також із часом вивчатиме звички користувача й уникатиме деяких виправлень.

Карти в режимі офлайн

В iOS 17 реалізували можливість завантажувати карти для використання в автономному режимі. Користувачі можуть завантажити певну точку карти та отримати доступ до покрокової навігації, переглянути приблизний час прибуття, знайти потрібні місця, коли iPhone не під’єднано до стільникової мережі чи мережі Wi-Fi.

Новації в режимі блокування

Режим блокування працює шляхом вибіркового вимкнення певних функцій iPhone, якими виробники шпигунського програмного забезпечення зловживали в минулому, наприклад iMessage і HomeKit, що значно ускладнює проникнення в пристрій і викрадення його даних.

Режим блокування в iOS 17 також автоматично видалятиме дані геолокації з фотографій за замовчуванням. iPhone також автоматично блокуватиме підключення до незахищених мереж Wi-Fi.

Панель стикерів

Нова панель стикерів в iOS 17 надає доступ до всіх стикерів, включаючи Live Stickers, Emoji, Memoji та набори стикерів iMessage в одному місці. Живі наклейки можна створити, торкнувшись і утримуючи об’єкт на фотографії.

Нагадаємо, минулого тижня Apple представила лінійку нових iPhone, серед яких: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max.

Фото: Apple

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду